© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Narastek z rogljički

Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda

Narastek z rogljički

Kruhov narastek malo drugače, s francoskimi rogljički namesto kruha in s pridihom Bližnjega vzhoda

Čas priprave 1 h + 30 minut namakanja
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
orange blossom and rose puddingreader recipe

Sestavine

  • 6 navadnih francoskih rogljičkov
  • 1 žlička vode iz cvetov pomarančevca*
  • 1 žlička rožne vode*
  • 25 g rozin
  • 2 dl sladke smetane
  • 2 dl polnomastnega mleka
  • 100 g bele čokolade
  • 4 velika jajca
  • 175 g rjavega kristalnega sladkorja
  • lupinica 1 limone
  • sladkor v prahu za posip

Sestavine

  • 6 navadnih francoskih rogljičkov
  • 1 žlička vode iz cvetov pomarančevca*
  • 1 žlička rožne vode*
  • 25 g rozin
  • 2 dl sladke smetane
  • 2 dl polnomastnega mleka
  • 100 g bele čokolade
  • 4 velika jajca
  • 175 g rjavega kristalnega sladkorja
  • lupinica 1 limone
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Rogljičke nalomimo na kose in jih položimo v pekač za pite premera 22 cm. Pokapljamo jih z vodo iz cvetov pomarančevca in rožno vodo ter posujemo z rozinami. V majhni kozici zavremo smetano in mleko. Čokolado nalomimo na kose, jo v skledi prelijemo z mlečno mešanico in pustimo stati 1 minuto.

2

Medtem stepemo jajca, sladkor i n limonovo lupinico. Mlečno mešanico premešamo, da se čokolada stopi, nato jo postopoma med stepanjem vlijemo v jajčno zmes. S to mešanico prelijemo rogljičke, da so povsem namočeni. Pokrijemo jih s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo, da se namakajo vsaj 30 minut. Pečemo 40 do 45 minut, da se narastek zlato obarva in napihne, jajčna krema pa se strdi. Rahlo poprašimo s sladkorjem v prahu in še toplega ponudimo.

Nasvet

* Vodo iz cvetov pomarančevca in rožno vodo dobimo v bolje založenih trgovinah z zdravo hrano. Lahko pa ju tudi opustimo in mleku dodamo žličko svoje najljubše arome, recimo vaniljeve ali rumove.

Priljubljeni recepti

Pasta miso

Plesen koji, vzgojena na žitaricah in (tradicionalno) združena s sojo, postane pasta miso. To dobroto za potrpežljive si lahko zdaj naredite tudi sami.

Enostavno

Sedmograški zeljni narastek

Zelje po clujsko ali sedmograški narastek iz kislega zelja je specialiteta, ki posebno tekne pozimi.

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.