
Solata iz mariniranih sardel
V vročih poletnih dneh najbolj prija lahka morska solata.
Solata iz mariniranih sardel
V vročih poletnih dneh najbolj prija lahka morska solata.

Sestavine
- 32 filejev surovih sardel (pribl. 500 g)
- 1,2 dl limonovega soka
- 1 velika rdeča paprika
- 4 srednje veliki krompirji
- 6 žlic na grobo sesekljane sveže bazilike
- 80 g popraženih pinjol
- 25 g grobo naribanega parmezana
- 1 strok česna
- 1,2 dl oljčnega olja
- 50 g rukole ali regrata
- 1 manjša rdeča čebula
- sol
- poper
- popražene pinjole za okras

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 32 filejev surovih sardel (pribl. 500 g)
- 1,2 dl limonovega soka
- 1 velika rdeča paprika
- 4 srednje veliki krompirji
- 6 žlic na grobo sesekljane sveže bazilike
- 80 g popraženih pinjol
- 25 g grobo naribanega parmezana
- 1 strok česna
- 1,2 dl oljčnega olja
- 50 g rukole ali regrata
- 1 manjša rdeča čebula
- sol
- poper
- popražene pinjole za okras
Postopek
Sardele v eni plasti razporedimo po večji posodi, prelijemo z limonovim sokom, pokrijemo in čez noč pustimo v hladilniku. Nato jih odcedimo in zavržemo sok.
Krompir olupimo, operemo, narežemo na kocke in ga do mehkega skuhamo v osoljeni vodi. Rukolo operemo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Papriko operemo, odstranimo semenje in razrežemo na četrtine, ki jih popečemo v zelo vroči pečici, obrnjene z lupino navzgor. Ko lupina potemni in se napihne, jih vzamemo iz pečice in za 5 minut prekrijemo s plastično folijo, da jih nato laže olupimo. Meso narežemo na tanke trakove. Česen olupimo in narežemo na četrtine.
V posodici pomešamo baziliko, pinjole, parmezan, česen in oljčno olje, da dobimo gladek pesto. Pokrijemo in shranimo v hladilniku.
V večji posodi pomešamo ohlajen krompir, sardele, papriko, rukolo, čebulo in pesto. Začinimo s soljo in poprom ter nežno premešamo. Okrasimo s popraženimi pinjolami.