
Sestavine
- 350 g širokih rezancev
- 250 g nepasirane skute
- 120 g domače šunke
- 1 dl kisle smetane
- sol in sveže zmlet poper

Blitva: zakladnica vitaminov, folne kisline in popolna poletna priloga
Blitva je lahko na jedilniku vse leto, a običajno predvsem v poletnih mesecih pogosteje posežemo po njej, ko se kot priloga znajde ob morskih sadežih. Vsebuje malo kalorij in veliko dobrega.

Kaj je liofilizacija in zakaj je hrana po njej tako posebna
Morda se sliši zapleteno, a rezultat je okusen in zdrav. Liofilizacija je postopek, s katerim živila posušijo z globokim zamrzovanjem.

Kako pravilno uporabimo vaniljev strok
Pravijo, da je vaniljev strok za peko, to kar je česen za kuho. Hrani doda esenco, ki v nas sproži zadovoljen "mmm". Pripravili smo kratek vodič, kako se pravilno uporabi vaniljev strok.
Sestavine
- 350 g širokih rezancev
- 250 g nepasirane skute
- 120 g domače šunke
- 1 dl kisle smetane
- sol in sveže zmlet poper
Postopek
Tanke rezine šunke narežemo na približno tako široke trakove, kot so rezanci. Rezance v osoljenem kropu skuhamo po navodilih na zavitku, da so še čvrsti na ugriz, nato jih odcedimo.
V veliki ponvi rahlo popečemo šunko. Najprej dodamo rezance in kislo smetano, nato pa skuto. Sestavine dobro premešamo ter začinimo s soljo in poprom; moramo upoštevati, da je šunka dokaj slana. Jed serviramo na tople krožnike. Zraven tekne zeljna solata.