
Zdrava ovsena kaša
Zdrava ovsena kaša

Sestavine
- 1 bio pomaranča
- 100 g zamrznjenih malin
- 150 g rahlih (drobnih) ovsenih kosmičev
- 5 dl mleka
- 1⁄2 banane
- 1–2 žlici gladkega mandljevega masla
- 1 žlica suhih jagod goji
- 1 žlica semen čija

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.
Sestavine
- 1 bio pomaranča
- 100 g zamrznjenih malin
- 150 g rahlih (drobnih) ovsenih kosmičev
- 5 dl mleka
- 1⁄2 banane
- 1–2 žlici gladkega mandljevega masla
- 1 žlica suhih jagod goji
- 1 žlica semen čija
Postopek
Pomarančo temeljito operemo. Polovico je narežemo na rezine, iz druge polovice sadeža iztisnemo sok. Pomarančni sok damo v kozico, dodamo polovico malin in nežno kuhamo približno 5 minut, da se maline zmehčajo.
Medtem v drugi kozici na nizki temperaturi nekaj minut v mleku kuhamo kosmiče, da mešanica postane kremasta. Odstavimo in nekaj časa pustimo, da se zgosti, po potrebi dodamo malo vode. Ovseno kašo naložimo v skledici, jo obložimo z mandljevim maslom, vročimi malinami, preostalimi zamrznjenimi malinami, pomarančnimi rezinami, na kolute narezano banano, jagodami goji in semeni čija.
Nasvet
Če nam zamrznjene maline za zajtrk ne ustrezajo, lahko pokuhamo vse.