
Zavitek s piščancem in zelenjavo
Zavitek s piščancem in zelenjavo

Sestavine
- 1 velika tortilja
- pest natrganega mesa pečenega piščanca
- 4 žlice kuhanega fižola
- 2 žlici salse
- 4 rezinice pekočega feferona (ali kanček tabaska)
- 3 češnjevi paradižniki
- pest rukole ali mladih špinačnih listov

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 1 velika tortilja
- pest natrganega mesa pečenega piščanca
- 4 žlice kuhanega fižola
- 2 žlici salse
- 4 rezinice pekočega feferona (ali kanček tabaska)
- 3 češnjevi paradižniki
- pest rukole ali mladih špinačnih listov
Postopek
Tortiljo pogrejemo (lahko v suhi ponvi ali 10 sekund v mikrovalovni pečici), da se zmehča in jo lažje zavijemo. Po sredi tortilje vzdolžno razporedimo piščančje meso in fižol. Enakomerno začinimo s salso in feferonom ali tabaskom. Na vrh razporedimo razpolovljene češnjeve paradižnike in rukolo ali špinačo. Dno tortilje preganemo čez nadev, konce zapognemo in tortiljo zvijemo. Nato jo zavijemo v papir za peko in dekorativno zavežemo z vrvico. Postrežemo razpolovljeno.