
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 85 g zamrznjene soje
- 1 velik korenček
- 4 mlade čebulice
- 150 g češnjevih paradižnikov
- šopek koriandra
- drobna pest listov tajske ali navadne bazilike
- 85 g mladih solatnih listov
- 1 žlička praženih sezamovih semen
preliv
- naribana lupinica 1 majhne limete
- sok majhne limete
- 1 žlička ribje omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlički sladke čilijeve omake

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 85 g zamrznjene soje
- 1 velik korenček
- 4 mlade čebulice
- 150 g češnjevih paradižnikov
- šopek koriandra
- drobna pest listov tajske ali navadne bazilike
- 85 g mladih solatnih listov
- 1 žlička praženih sezamovih semen
preliv
- naribana lupinica 1 majhne limete
- sok majhne limete
- 1 žlička ribje omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlički sladke čilijeve omake
Postopek
Meso položimo v kozico in ga prelijemo s hladno vodo, da ga voda pokriva. Sojo damo v soparnik nad kozico. Ko voda zavre, kuhamo piščanca na nizki temperaturi 8 minut, nad njim pa se medtem v sopari kuha soja.
Medtem pripravimo preliv. V večji posodi zmešamo lupinico in sok limete, obe omaki in olje.
Pripravimo še zelenjavo. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Čebulo narežemo na rezine, razpolovimo češnjeve paradižnike in nasekljamo koriander. Če so listi bazilike preveliki, jih nasekljamo.
Ko je piščanec kuhan, ga narežemo na rezine. Narezano zelenjavo, sojo in meso zmešamo s prelivom in porazdelimo po solatnih listih, ki smo jih razporedili po krožnikih. Posujemo s sezamovimi semeni in postrežemo.