
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 85 g zamrznjene soje
- 1 velik korenček
- 4 mlade čebulice
- 150 g češnjevih paradižnikov
- šopek koriandra
- drobna pest listov tajske ali navadne bazilike
- 85 g mladih solatnih listov
- 1 žlička praženih sezamovih semen
preliv
- naribana lupinica 1 majhne limete
- sok majhne limete
- 1 žlička ribje omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlički sladke čilijeve omake
Preberite tudi

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.

Recept za dan brez zavržene hrane: ustvarite novo jed iz ostankov
Slovenski dan brez zavržene hrane je priložnost, da se spomnimo, koliko hrane lahko prihranimo, če jo znamo pametno uporabiti. Namesto da ostanki romajo v koš, naj postanejo izhodišče za nove, okusne jedi.
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi
- 85 g zamrznjene soje
- 1 velik korenček
- 4 mlade čebulice
- 150 g češnjevih paradižnikov
- šopek koriandra
- drobna pest listov tajske ali navadne bazilike
- 85 g mladih solatnih listov
- 1 žlička praženih sezamovih semen
preliv
- naribana lupinica 1 majhne limete
- sok majhne limete
- 1 žlička ribje omake
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlički sladke čilijeve omake
Postopek
Meso položimo v kozico in ga prelijemo s hladno vodo, da ga voda pokriva. Sojo damo v soparnik nad kozico. Ko voda zavre, kuhamo piščanca na nizki temperaturi 8 minut, nad njim pa se medtem v sopari kuha soja.
Medtem pripravimo preliv. V večji posodi zmešamo lupinico in sok limete, obe omaki in olje.
Pripravimo še zelenjavo. Korenje olupimo in narežemo na palčke. Čebulo narežemo na rezine, razpolovimo češnjeve paradižnike in nasekljamo koriander. Če so listi bazilike preveliki, jih nasekljamo.
Ko je piščanec kuhan, ga narežemo na rezine. Narezano zelenjavo, sojo in meso zmešamo s prelivom in porazdelimo po solatnih listih, ki smo jih razporedili po krožnikih. Posujemo s sezamovimi semeni in postrežemo.