Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Višnjeve kupe

Vložene višnje so odlična izbira, ko začnemo po dolgi zimi pogrešati sadje

Višnjeve kupe

Vložene višnje so odlična izbira, ko začnemo po dolgi zimi pogrešati sadje

Čas priprave 19 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
visnjeve kupe

Sestavine

  • 200 g skute (20 % maščobe)
  • 1⁄2 dl mleka
  • sredica 1⁄2 vaniljevega stroka
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice medu
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 100 g naribanega kruha pumpernikla
  • 60 g kokosovih kosmičev
  • 60 g naribane čokolade
  • 4 žlice ruma
  • 400 g vloženih višenj

Preberite tudi

pasta-miso

Kaj je koji?

Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

Sestavine

  • 200 g skute (20 % maščobe)
  • 1⁄2 dl mleka
  • sredica 1⁄2 vaniljevega stroka
  • 1 rumenjak
  • 3 žlice medu
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 100 g naribanega kruha pumpernikla
  • 60 g kokosovih kosmičev
  • 60 g naribane čokolade
  • 4 žlice ruma
  • 400 g vloženih višenj

Postopek

1

Skuto pretlačimo skozi cedilo in z mlekom gladko zmešamo. Dodamo vaniljevo sredico, rumenjak in med ter dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še čvrsto stepeno sladko smetano.

2

Kruhove drobtine pomešamo s kokosovimi kosmiči in naribano čokolado ter pokapamo z rumom.

3

V desertne kozarce v plasteh nadevamo skutno maso, kruhovo zmes in izkoščičene višnje. Vsako kupo okrasimo z višnjo in kruhovimi drobtinami ter postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.