
Višnjeve kupe
Vložene višnje so odlična izbira, ko začnemo po dolgi zimi pogrešati sadje
Višnjeve kupe
Vložene višnje so odlična izbira, ko začnemo po dolgi zimi pogrešati sadje

Sestavine
- 200 g skute (20 % maščobe)
- 1⁄2 dl mleka
- sredica 1⁄2 vaniljevega stroka
- 1 rumenjak
- 3 žlice medu
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g naribanega kruha pumpernikla
- 60 g kokosovih kosmičev
- 60 g naribane čokolade
- 4 žlice ruma
- 400 g vloženih višenj

Hotdog na žaru: klobase pred peko skuhajte
Popoln hotdog z žara? Imamo recepte za najboljše štručke, izvirne dodatke in trike za pripravo sočnih hotdogov, ki navdušijo na vsakem pikniku!

Sočna, hrustljava, nepozabna: specite češnjevo pito po tem receptu!
Ko ti življenje ponudi polno košaro slastnih češenj, naredi pito.

Bralka sprašuje: "Kako se znebimo grenčine v jajčevcih?"
"Jajčevci niso prav velikokrat na našem jedilniku, ker so pogosto grenki. Kako se lahko pred kuhanjem znebim grenkosti v njih?"
Sestavine
- 200 g skute (20 % maščobe)
- 1⁄2 dl mleka
- sredica 1⁄2 vaniljevega stroka
- 1 rumenjak
- 3 žlice medu
- 1,5 dl sladke smetane
- 100 g naribanega kruha pumpernikla
- 60 g kokosovih kosmičev
- 60 g naribane čokolade
- 4 žlice ruma
- 400 g vloženih višenj
Postopek
Skuto pretlačimo skozi cedilo in z mlekom gladko zmešamo. Dodamo vaniljevo sredico, rumenjak in med ter dobro zmešamo. Na koncu vmešamo še čvrsto stepeno sladko smetano.
Kruhove drobtine pomešamo s kokosovimi kosmiči in naribano čokolado ter pokapamo z rumom.
V desertne kozarce v plasteh nadevamo skutno maso, kruhovo zmes in izkoščičene višnje. Vsako kupo okrasimo z višnjo in kruhovimi drobtinami ter postrežemo.