
Zapečen koromač s paradižnikom
Zapečen koromač bo morda postal vaša nova najljubša jed
Zapečen koromač s paradižnikom
Zapečen koromač bo morda postal vaša nova najljubša jed

Sestavine
- 4 koromači
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
obloga
- 85 g belega kruha
- 50 g sveže naribanega parmezana
- prgišče koromačevega zelenja
- lupinica 1 limone
- pest izkoščičenih črnih oliv

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 4 koromači
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
obloga
- 85 g belega kruha
- 50 g sveže naribanega parmezana
- prgišče koromačevega zelenja
- lupinica 1 limone
- pest izkoščičenih črnih oliv
Postopek
Koromač očistimo in narežemo na krhlje, zelenje prihranimo. V kozici segrejemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo koromač, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo 15 minut. Dodamo sesekljan česen in kuhamo še 10 do 20 minut, da je koromač mehak (čas kuhanja je odvisen od tega, kako debel je koromač). Dodamo paradižnikovo polpo in nepokrito nežno kuhamo še 10 minut, da je koromač obdan z gosto paradižnikovo omako. Vse skupaj preložimo v plitev pekač za narastke. Pečico segrejemo na 200 °C.
Medtem ko se koromač kuha, damo vse sestavine za oblogo (razen oliv) v multipraktik in zmeljemo v drobtine. Dodamo olive in zmeljemo še toliko, da so samo sesekljane. Mešanico posujemo po koromaču, pokapamo s preostalim oljem in pečemo 20 minut, da se jed po površini zlato rjavo obarva.