
Zapečen koromač s paradižnikom
Zapečen koromač bo morda postal vaša nova najljubša jed
Zapečen koromač s paradižnikom
Zapečen koromač bo morda postal vaša nova najljubša jed

Sestavine
- 4 koromači
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
obloga
- 85 g belega kruha
- 50 g sveže naribanega parmezana
- prgišče koromačevega zelenja
- lupinica 1 limone
- pest izkoščičenih črnih oliv

To so razlike med vrstami jogurta
Spoznajte različne vrste jogurta – čvrsti, tekoči, grški, labneh ... Uporabite jih v kuhinji in odkrijte nove okuse z jogurtom v glavni vlogi.

Odlične ideje, kako uporabiti med v slanih jedeh
Čeprav se med v receptih običajno uporabi pri pripravi sladkih jedi kot bolj zdrava alternativa kristalnemu sladkorju, se odlično znajde tudi v slanih jedeh, pa naj gre za meso, omake, testenine ali solate.

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?
Sestavine
- 4 koromači
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
obloga
- 85 g belega kruha
- 50 g sveže naribanega parmezana
- prgišče koromačevega zelenja
- lupinica 1 limone
- pest izkoščičenih črnih oliv
Postopek
Koromač očistimo in narežemo na krhlje, zelenje prihranimo. V kozici segrejemo 2 žlici oljčnega olja, dodamo koromač, pokrijemo in na majhnem ognju dušimo 15 minut. Dodamo sesekljan česen in kuhamo še 10 do 20 minut, da je koromač mehak (čas kuhanja je odvisen od tega, kako debel je koromač). Dodamo paradižnikovo polpo in nepokrito nežno kuhamo še 10 minut, da je koromač obdan z gosto paradižnikovo omako. Vse skupaj preložimo v plitev pekač za narastke. Pečico segrejemo na 200 °C.
Medtem ko se koromač kuha, damo vse sestavine za oblogo (razen oliv) v multipraktik in zmeljemo v drobtine. Dodamo olive in zmeljemo še toliko, da so samo sesekljane. Mešanico posujemo po koromaču, pokapamo s preostalim oljem in pečemo 20 minut, da se jed po površini zlato rjavo obarva.