
Vroči kavni narastki
Namesto skodelice kave
Vroči kavni narastki
Namesto skodelice kave

Tale vroča sladica, odišavljena s kavnim likerjem, je pripravljena v samo nekaj minutah. Zraven priložimo kepico sladoleda.
Sestavine
- 1,5 dl mleka
- 50 g izkoščičenih suhih sliv
- 2 žlički instantne kave
- 50 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 veliko jajce
- 50 g mletih mandljev
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 žlica moke
- 1 noževa konica pecilnega praška
- ščep soli
ko postrežemo (po želji):
- 4 kepice kavnega ali vaniljevega sladoleda
- 4 žlice kavnega likerja
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1,5 dl mleka
- 50 g izkoščičenih suhih sliv
- 2 žlički instantne kave
- 50 g zmehčanega masla
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 veliko jajce
- 50 g mletih mandljev
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 žlica moke
- 1 noževa konica pecilnega praška
- ščep soli
ko postrežemo (po želji):
- 4 kepice kavnega ali vaniljevega sladoleda
- 4 žlice kavnega likerja
Postopek
Jajca razžvrkljamo s tremi žlicami mleka in z njimi enakomerno prelijemo musako. Vse še dodatno zalijemo z mlekom, tako da ga počasi vlivamo v prostor med krompirjevim rezinami in pri tem ne izplaknemo jajčne mešanice. Nalijemo toliko mleka, da seže do zgornje plasti krompirja.
Jajca razžvrkljamo s tremi žlicami mleka in z njimi enakomerno prelijemo musako. Vse še dodatno zalijemo z mlekom, tako da ga počasi vlivamo v prostor med krompirjevim rezinami in pri tem ne izplaknemo jajčne mešanice. Nalijemo toliko mleka, da seže do zgornje plasti krompirja.