© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pšenična juha z grahom in zelišči

Pšenična juha z grahom in zelišči

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Eblysuppe mit ErbseneinseitigProd. 3/022002 01 19

Sestavine

  • 50 g mesnate hamburške slanine
  • 100 g šalotk
  • 100 g instantne pšenice
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • sol
  • poper
  • majhen šopek drobnjaka
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 liter krepke goveje juhe
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 50 g mesnate hamburške slanine
  • 100 g šalotk
  • 100 g instantne pšenice
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • sol
  • poper
  • majhen šopek drobnjaka
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 liter krepke goveje juhe

Postopek

1

Slanino, s katere smo odrezali kožo, narežemo na drobne kocke. Šalotke olupimo in drobno nasekljamo. Grah blanširamo v vreli posoljeni vodi; stresemo ga na cedilo, splaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Drobnjak operemo in narežemo na kolobarčke. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

2

V dovolj velikem loncu segrejemo slanino in na njej prepražimo šalotko. Dodamo pšenico, hitro prepražimo in dolijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo približno 20 minut. Nato dodamo grah in zelišča, zavremo in po želji malo začinimo. Vročo juho serviramo v tople krožnike in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.