
Vroč jabolčni punč
V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.
Vroč jabolčni punč
V hladnih jesenskih dneh nas bo grel vroč jabolčni punč.

Sestavine
- 2 l jabolčnega soka
- 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
- ščep mletih klinčkov
- ½ naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički vaniljeve arome
- 8 žličk vaniljevega sladoleda
- temni rum (po želji)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 2 l jabolčnega soka
- 1 ½ žličke mletega cimeta (ali zavitek cimetovega sladkorja)
- ščep mletih klinčkov
- ½ naribanega muškatnega oreška
- 2 žlički vaniljeve arome
- 8 žličk vaniljevega sladoleda
- temni rum (po želji)
Postopek
Jabolčni sok, cimet, mlete klinčke, muškatni orešek in vaniljevo aromo damo v večjo kozico. Mešanico segrejemo, da rahlo zavre.
Vroč jabolčni sok razdelimo v kozarčke in v vsakega dodamo vaniljev sladoled, nato pa z manjšo metlico ali vilicami močno stepamo, da se sladoled stopi in zmeša z vročim jabolčnim sokom. Zaradi sladoleda bo na površini nastala pena.
Za odrasle lahko v kozarčke nalijemo še malo temnega ruma. Po želji punč okrasimo z jabolčnim čipsom.