Kaj boste skuhali danes?
Veganski kremni liker
Po dnevu, preživetem na snegu, se prileže sladek vroč napitek. Ta kremni liker je primeren za vegane in vsejedce.
Veganski kremni liker
Po dnevu, preživetem na snegu, se prileže sladek vroč napitek. Ta kremni liker je primeren za vegane in vsejedce.
Sestavine
- 7 dl mandljevega napitka
- 2 dl kokosove smetane
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- ščepec mletega cimeta
- ščepec mletih nageljnovih žbic
- 50 g indijskih oreškov
- 50 g izkoščičenih datljev
- viski burbon, rum ali amaretto (po želji)
ko postrežemo
- veganska stepena krema
- mleti cimet
- cimetove palčke
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba zanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: preprosta slovenska klasika, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 7 dl mandljevega napitka
- 2 dl kokosove smetane
- ščepec naribanega muškatnega oreška
- ščepec mletega cimeta
- ščepec mletih nageljnovih žbic
- 50 g indijskih oreškov
- 50 g izkoščičenih datljev
- viski burbon, rum ali amaretto (po želji)
ko postrežemo
- veganska stepena krema
- mleti cimet
- cimetove palčke
Postopek
Mandljev napitek, kokosovo smetano, začimbe, indijske oreške, datlje in alkohol (če ga želimo uporabiti) damo v zmogljiv mešalnik ter zmešamo v gladko kremasto mešanico.
Napitek nalijemo v lončke ali kozarce, obložimo z vegansko stepeno kremo, poprašimo s cimetom, okrasimo s cimetovimi palčkami in postrežemo.