
Kaj boste skuhali danes?
Kokosov fizz
Kokosov fizz

Sestavine
- 0,25 kokosovega ruma
- 0,5 dl kokosove vode
- sok ½ limete
- 0,5 dl penečega vina
- led

Preproste jesenske sladice, ki jih pripravljamo vsako sezono
Krajši sivi dnevi hitro prebudijo otožne misli. Preženite jih s toplino, ki jo prinašajo fine sladice iz sezonskega sadja in plodov.

Žlikrofi po nemško: slastni žepki maultaschen
Maultaschen so žlikrofi, značilni za švabsko kuhinjo. Tradicionalno pripravljajo nadev iz mletega mesa, špinače in zelišč, mi pa smo tokrat raje izbrali jesenske okuse.

Hrana za srečno črevesje: recepti za lažjo prebavo
Mirna prebava se začne že v ustih. Dietetičarki Sandra Strehle in Christiane Schäfer razkrivata preproste korake in recepte za zdravo, zadovoljno črevesje.
Sestavine
- 0,25 kokosovega ruma
- 0,5 dl kokosove vode
- sok ½ limete
- 0,5 dl penečega vina
- led
Postopek
V mešalnik za koktajle nalijemo 0,25 kokosovega ruma, 0,5 dl kokosove vode in sok ½ limete, dodamo led in stresamo, dokler zunanjost mešalnika ni ledena na dotik. Precedimo v ohlajeno kupo, prelijemo z 0,5 dl penečega vina in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščančja tagina z limonami, olivami in granatnim jabolkom
Tagina (tudi tažin ali tadžin) je maroška lončena posoda s stožčastim pokrovom. Če posode nimamo, uporabimo litoželezno kozico s pokrovko.