
Vložene kumare z gorčičnimi semeni
Vložene kumare z gorčičnimi semeni

Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom
Postopek
Kumare operemo, olupimo, vzdolžno razpolovimo in z žlico odstranimo semenje. Olupljene in razpolovljene kumare narežemo na enako dolge kose, da jih bomo lahko lepo pokončno zložili v kozarce. Čebulo in česen olupimo ter razrežemo na četrtine. Kozarce operemo z vročo vodo, gumijasta tesnila pa prekuhamo in prihranimo.
V loncu zavremo vodo, ki smo ji dodali kis, čebulo, česen, zelišča in začimbe; počasi kuhljamo približno pol ure. Kozarce še enkrat splaknemo z vročo vodo, nato pa vanje zložimo pripravljene kose kumar in prelijemo z neprecejenim kisovim prevretkom. Nato kozarce takoj dobro zapremo. Vložene kumare uporabimo šele čez tri do štiri tedne.