
Vložene kumare z gorčičnimi semeni
Vložene kumare z gorčičnimi semeni

Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom

Tomaž Kavčič: "Zame so vsi gostje enaki"
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane je četrta generacija v gostilni Pri Lojzetu, ki je v Dvorcu Zemono iz 17. stoletja v Vipavski dolini..

Top 5: Ocvrti lignji in druge morske jedi na hitro
Morsko ni nujno zapleteno. Nekatere najboljše 'fast food' jedi so morske. Pomislite le na 'fish&chips' in ocvrte lignje. Ali pa na katerega od naslednjih predlogov.

Ljubljanska picerija med najboljšimi 30 v Evropi
Pop’s Pizza iz Ljubljane je znova med najboljšimi na svetu. Kaj je skrivnost njihove popolne napolitanske pice?
Sestavine
- 2 kg solatnih kumar
- 3 lovorovi listi
- 2 žlici gorčičnih semen
- šopek kopra
- 1 strok česna
- 1 bela čebula
- 2,5 dl belega vinskega kisa
- 1 l vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica sladkorja
- 2 kozarca za vlaganje z gumijastim tesnilom
Postopek
Kumare operemo, olupimo, vzdolžno razpolovimo in z žlico odstranimo semenje. Olupljene in razpolovljene kumare narežemo na enako dolge kose, da jih bomo lahko lepo pokončno zložili v kozarce. Čebulo in česen olupimo ter razrežemo na četrtine. Kozarce operemo z vročo vodo, gumijasta tesnila pa prekuhamo in prihranimo.
V loncu zavremo vodo, ki smo ji dodali kis, čebulo, česen, zelišča in začimbe; počasi kuhljamo približno pol ure. Kozarce še enkrat splaknemo z vročo vodo, nato pa vanje zložimo pripravljene kose kumar in prelijemo z neprecejenim kisovim prevretkom. Nato kozarce takoj dobro zapremo. Vložene kumare uporabimo šele čez tri do štiri tedne.