© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo

Kvinojin narastek s suhim sadjem in snežno oblogo

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bildflug

Sestavine

  • 100 g kvinoje
  • 250 g suhega sadja (jabolčni krhlji, marelice, hruške, banane, ananas)
  • 1 dl mleka
  • 3 jajca
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 200 g puste skute
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g kvinoje
  • 250 g suhega sadja (jabolčni krhlji, marelice, hruške, banane, ananas)
  • 1 dl mleka
  • 3 jajca
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 200 g puste skute
  • sol

Postopek

1

Kvinojo skuhamo v dvojni količini vode. Medtem narežemo suho sadje na drobne koščke; stresemo jih v skledo in prelijemo z mlekom.

2

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake stepemo s polovično količino sladkorja v kremno zmes. Rumenjakovi zmesi dodamo kuhano kvinojo, skuto in suho sadje z mlekom vred. Dobro premešamo in maso napolnimo v model za narastek (ali v več manjših modelčkov) ter pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 20 minut.

3

Med peko narastka stepemo beljak s preostalim sladkorjem in ščepcem soli v trd sneg. Napolnimo ga v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom. Pečen narastek vzamemo iz pečice in na površino nabrizgamo snežno oblogo. Ponovno damo v pečico za toliko časa, da sneg rahlo porjavi. Ko se narastek nekoliko ohladi, ga razrežemo na primerne kose in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.