Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vinegretska zeliščna solatna omaka

Vinegretska zeliščna solatna omaka

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 šalotka
  • 1 paradižnik
  • šopek zelišč (pehtran, peteršilj, bazilika, drobnjak)
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • 1 žlička gorčice
  • 6 žlic oljčnega olja

Preberite tudi

Sestavine

  • 1 šalotka
  • 1 paradižnik
  • šopek zelišč (pehtran, peteršilj, bazilika, drobnjak)
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • sok ½ limone
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • 1 žlička gorčice
  • 6 žlic oljčnega olja

Postopek

1

Šalotko olupimo, razpolovimo in narežemo na drobne kocke. Paradižnik križno zarežemo, potopimo v vrelo vodo, oplaknemo z mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, odstranimo semenje in narežemo na kocke. Zelišča osmukamo s pecljev, operemo, osušimo in drobno narežemo.

2

Kis zmešamo z limonovim sokom, soljo, poprom in sladkorjem. Z metlico za sneg vmešamo gorčico, nato pa postopoma še olje. Nazadnje dodamo narezano šalotko in paradižnikove kocke ter vmešamo zelišča. Vinegretsko omako okrasimo s solatnim listom ali rezino kumare ter postrežemo k poljubni solati.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.