
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.
Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem
Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.

Sestavine
- 8 rezin toasta ali velikonočnega kruha
- maslo za premaz
- modelčki za izrezovanje (zajec, raca ali ovčka)
- 100 g velikonočne šunke
- drobno nariban hren
- 4 jajca
- sol
- poper

7 preprostih receptov za grške jedi, ki vedno navdušijo
Grška kuhinja si značilnosti deli z italijansko, balkansko in turško kulinariko. Je preprosta, a izjemno bogata in okusna.

Če ste naveličani jajc, odkrijte te poletne zajtrke
Poleti si želimo lahkotnejši uvod v nov dan. Izbrali smo recepte za super poletne zajtrke - od čija pudingov in zdravih skled do pečenih kosmičev, mafinov in sendvičev.

Juha, ki je popolna za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.
Sestavine
- 8 rezin toasta ali velikonočnega kruha
- maslo za premaz
- modelčki za izrezovanje (zajec, raca ali ovčka)
- 100 g velikonočne šunke
- drobno nariban hren
- 4 jajca
- sol
- poper
Postopek
Rezine kruha na obeh straneh na tanko namažemo z maslom. Pri štirih rezinah iz sredine z modelčki izrežemo poljubne oblike. Preostale štiri rezine položimo na pekač in obložimo s šunko. Nanje porazdelimo hren in pokrijemo z izrezanimi rezinami. Izrezane oblike prav tako položimo na pekač. V predhodno ogreti pečici pečemo 5 do 7 minut pri 160 °C.
V ponvi ocvremo jajca na oko. Gotove rezine toasta vzamemo iz pečice in nanje z lopatico previdno naložimo jajca tako, da zdrsnejo v izrezane odprtine. Solimo in popramo ter postrežemo skupaj z izrezanimi motivi.