
Sestavine
- 200 g mlade špinače
- 85 g mehkega sira
- 2 kosa vahnje, vsak po pribl. 150 g
- 1 velik paradižnik
- 2 žlici naribanega parmezana
Preberite tudi

Umetnost BBQ – gotovo je, ko je gotovo!
Low&slow BBQ način priprave hrane zahteva svoj čas, ki nas bogato nagradi z okusno pojedino. Bližnjic pa ni.

Polenta: Vse, kar morate vedeti o sortah in pripravi
Rumena, rdeča in bela polenta je nahranila generacije naših prednikov. Briški otroci so stali v vrsti, da bi dobili "škurjo od polente". Jo še znamo skuhati na star način?

Pečenka: vse kar morate vedeti, da bo uspela
Odkrijte skrivnosti popolne pečenke! Naučite se pravilne peke, da bo meso sočno, mehko in polnega okusa – vsakokrat brezhibno!
Sestavine
- 200 g mlade špinače
- 85 g mehkega sira
- 2 kosa vahnje, vsak po pribl. 150 g
- 1 velik paradižnik
- 2 žlici naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo operemo, damo jo v veliko ponev na srednjo temperaturo in premešamo, da ovene. Nato jo odstavimo z ognja in odcedimo tekočino, ki je pri tem nastala.
Špinačo zmešamo s sirom in vse skupaj razporedimo v manjši pekač. Na vrh damo ribo, na katero položimo na kolobarje narezan paradižnik, posujemo s parmezanom in pečemo 15 do 20 minut, odvisno od debeline ribe. Riba je pečena, ko gre njeno meso zlahka narazen.
Nasvet
Pri tem receptu lahko vahnjo nadomestimo s trsko ali pa z osličem.