
Vahnja s špinačo in sirom
Vahnja pečena v pečici s prilogo.
Vahnja s špinačo in sirom
Vahnja pečena v pečici s prilogo.

Sestavine
- 200 g mlade špinače
- 85 g mehkega sira
- 2 kosa vahnje, vsak po pribl. 150 g
- 1 velik paradižnik
- 2 žlici naribanega parmezana

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.

Joe Zavala vas nauči veščin pravega BBQ
V Slovenijo avgusta prihaja znameniti pitmaster iz Teksasa, hišni chef ekip Dallas Mavericks in Dallas Cowboys Joe Zavala. Svoje BBQ mojstrstvo bo pokazal na festivalu Wild West Fest On Fire 2025.
Sestavine
- 200 g mlade špinače
- 85 g mehkega sira
- 2 kosa vahnje, vsak po pribl. 150 g
- 1 velik paradižnik
- 2 žlici naribanega parmezana
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Špinačo operemo, damo jo v veliko ponev na srednjo temperaturo in premešamo, da ovene. Nato jo odstavimo z ognja in odcedimo tekočino, ki je pri tem nastala.
Špinačo zmešamo s sirom in vse skupaj razporedimo v manjši pekač. Na vrh damo ribo, na katero položimo na kolobarje narezan paradižnik, posujemo s parmezanom in pečemo 15 do 20 minut, odvisno od debeline ribe. Riba je pečena, ko gre njeno meso zlahka narazen.
Nasvet
Pri tem receptu lahko vahnjo nadomestimo s trsko ali pa z osličem.