© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančji pilav s sojo in ingverjem

Piščančji pilav ali piščančja "rižota"

Piščančji pilav s sojo in ingverjem

Piščančji pilav ali piščančja "rižota"

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI160007_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 čebula
  • za palec velik kos svežega ingverja
  • 1 rdeč čili
  • 3 piščančje prsi brez kože
  • 250 g riža basmati
  • 6 dl zelenjavne jušne osnove
  • 100 g zamrznjenih sojinih zrn
  • sol
  • poper
  • koriandrovi listi za posip in po želji kisla smetana, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 čebula
  • za palec velik kos svežega ingverja
  • 1 rdeč čili
  • 3 piščančje prsi brez kože
  • 250 g riža basmati
  • 6 dl zelenjavne jušne osnove
  • 100 g zamrznjenih sojinih zrn
  • sol
  • poper
  • koriandrovi listi za posip in po želji kisla smetana, ko postrežemo

Postopek

1

Čebulo olupimo in tanko narežemo. Prav tako olupimo ingver in ga naribamo. Čili očistimo semen in ga narežemo na trakove. Piščančje prsi narežemo na kose, velike za grižljaj.

2

V kozici segrejemo olje, mu dodamo čebulo, ingver, čili, malo soli in popra ter pražimo 5 minut, nato dodamo piščanca in riž. Pražimo še 2 minuti, dodamo jušno osnovo in zavremo. Ogenj zmanjšamo, kozico pokrijemo in kuhamo 8 do 10 minut, da se riž skuha. V zadnjih treh minutah dodamo sojina zrna. Piščančji pilav posujemo s koriandrovimi listi in po želji postrežemo z žlico kisle smetane.

Nasvet

Pilav je orientalska različica rižote, najpogosteje z mesom. V primerjavi z rižoto, pri kateri se tekočina dodaja postopoma in riž ves čas meša, se pri pilavu tekočina dolije naenkrat, riž se pokrije in kuha, dokler ne vpije vse tekočine. Pogosto ga pripravljajo v Turčiji, Grčiji, tudi Bosni in Hercegovini, Srbiji in Albaniji. Ime jedi prihaja iz perzijščine. Imenujejo ga tudi pilaf, pilafi, pilao …


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.