
Kaj boste skuhali danes?
Trska s paradižnikom in baziliko
Trska s paradižnikom in baziliko

Sestavine
- 4 žličke oljčnega olja
- 2 žlici limonovega soka
- 2 zdrobljena stroka česna
- sol
- 3 zreli podolgovati paradižniki (npr. sorte san marzano ali roma)
- 4 fileji trske brez kože (vsak pribl. 170 g)
- manjša pest sveže bazilike
- 1 žlica popraženih pinjol

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 4 žličke oljčnega olja
- 2 žlici limonovega soka
- 2 zdrobljena stroka česna
- sol
- 3 zreli podolgovati paradižniki (npr. sorte san marzano ali roma)
- 4 fileji trske brez kože (vsak pribl. 170 g)
- manjša pest sveže bazilike
- 1 žlica popraženih pinjol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 ˚C. Paradižnike narežemo na četrtine, baziliko pa grobo natrgamo. V nizki posodi zmešamo olje, limonov sok, česen in dovolj soli. V tako pripravljeni marinadi povaljamo najprej paradižnike in jih odložimo na eno stran pekača.
V marinadi povaljamo še ribje fileje, začinimo jih s soljo in damo k paradižnikom. Vse skupaj pečemo približno 15 minut oziroma tako dolgo, da se fileji spečejo. Damo jih na tople postrežne krožnike, na katere razporedimo tudi paradižnik, posut z baziliko in pinjolami. Prelijemo z malo soka od pečenja, postrežemo pa s kuhanim novim krompirjem ali hrustljavim kruhom, ki ga lahko pomakamo v sok od pečenja.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.