
Ribe v jogurtovi marinadi na žaru
Ribe v jogurtovi marinadi na žaru

Sestavine
- 3 cele orade ali druge bele ribe (vsaka pribl. 600 g) ali 6 tunovih steakov
- 2 žlici sveže naribanega ingverja
- 4 stroki česna
- 6 žlic navadnega jogurta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički kurkume
- 2 žlički blagega čilija v prahu
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- sol
- poper
Preberite tudi

Tako spečete ribe na žaru, da ne razpadejo
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Prvomajsko kuhanje v kotličku: nasveti za jedi na žlico v naravi
Za prvomajski kotliček bodo prav prišli nasveti in recepti za najbolj priljubljene jedi: golaž, pasulj, bosanski lonec, čobanac in fiš.

Izboljša okus mesa, nepogrešljiva je tudi v sladicah
Kava, napitek, ki številnim polepša jutro ali jim ga povsem zagreni, ko ugotovijo, da je zmanjkalo dišečih rjavih zdrobljenih zrnc. Ali veste, kako lahko kavo še s pridom uporabite, če ste je skuhali preveč, in kako jo uporabite tudi sicer?
Sestavine
- 3 cele orade ali druge bele ribe (vsaka pribl. 600 g) ali 6 tunovih steakov
- 2 žlici sveže naribanega ingverja
- 4 stroki česna
- 6 žlic navadnega jogurta
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlički kurkume
- 2 žlički blagega čilija v prahu
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- sol
- poper
Postopek
Če imamo cele ribe, jih na obeh straneh nekajkrat plitvo zarežemo z ostrim nožem. V skledici zmešamo ingver, drobno nariban ali strt česen, sol in poper ter z mešanico natremo ribe.
Jogurt zmešamo z oljem, začimbami, soljo in poprom. Z jogurtovo marinado premažemo ribe zunaj in znotraj, nato jih do uporabe shranimo v hladilniku.
Segrejemo žar in ribe položimo neposredno na rešetko (kdor se boji, da se bodo prijele na rešetko, naj jih položi na kos aluminijaste folije). Cele ribe pečemo 6 do 8 minut na vsaki strani, tunove steake pa 2 do 3 minute. Čas peke je odvisen od tega, kako vroč je žar, ko nanj položimo ribe.
Nasvet
S to jedjo lahko skočimo iz objema klasičnih mediteranskih okusov in damo ribam na žaru orientalski pridih. Gostje bodo gotovo navdušeni.