© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribe v jogurtovi marinadi na žaru

Ribe v jogurtovi marinadi na žaru

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tikka Fish final

Sestavine

  • 3 cele orade ali druge bele ribe (vsaka pribl. 600 g) ali 6 tunovih steakov
  • 2 žlici sveže naribanega ingverja
  • 4 stroki česna
  • 6 žlic navadnega jogurta
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlički kurkume
  • 2 žlički blagega čilija v prahu
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • sol
  • poper
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 3 cele orade ali druge bele ribe (vsaka pribl. 600 g) ali 6 tunovih steakov
  • 2 žlici sveže naribanega ingverja
  • 4 stroki česna
  • 6 žlic navadnega jogurta
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlički kurkume
  • 2 žlički blagega čilija v prahu
  • 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Če imamo cele ribe, jih na obeh straneh nekajkrat plitvo zarežemo z ostrim nožem. V skledici zmešamo ingver, drobno nariban ali strt česen, sol in poper ter z mešanico natremo ribe.

2

Jogurt zmešamo z oljem, začimbami, soljo in poprom. Z jogurtovo marinado premažemo ribe zunaj in znotraj, nato jih do uporabe shranimo v hladilniku.

3

Segrejemo žar in ribe položimo neposredno na rešetko (kdor se boji, da se bodo prijele na rešetko, naj jih položi na kos aluminijaste folije). Cele ribe pečemo 6 do 8 minut na vsaki strani, tunove steake pa 2 do 3 minute. Čas peke je odvisen od tega, kako vroč je žar, ko nanj položimo ribe.

Nasvet

S to jedjo lahko skočimo iz objema klasičnih mediteranskih okusov in damo ribam na žaru orientalski pridih. Gostje bodo gotovo navdušeni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.