© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tropski tiramisu

Eksotičen tropski tiramisu je poln okusov in svežine.

Tropski tiramisu

Eksotičen tropski tiramisu je poln okusov in svežine.

Čas priprave 30 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8–10 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Tropski tiramisu

Sestavine

  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 1,6 dl kokosove smetane iz pločevinke
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 4 žlice ruma, lahko z aromo kokosa
  • naribana lupinica 4 limet
  • 150 g piškotov savoiardi (piškotov bebe)
  • 2 srednje velika zrela manga

tekočina za namakanje

  • 3 dl mangovega soka
  • sok 2 limet
  • 5 žlic ruma, lahko z aromo kokosa

ko postrežemo

  • 50 g kokosovih kosmičev
  • nakodrani trakci limetine lupinice
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 250 g maskarponeja
  • 3 dl sladke smetane
  • 1,6 dl kokosove smetane iz pločevinke
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 4 žlice ruma, lahko z aromo kokosa
  • naribana lupinica 4 limet
  • 150 g piškotov savoiardi (piškotov bebe)
  • 2 srednje velika zrela manga

tekočina za namakanje

  • 3 dl mangovega soka
  • sok 2 limet
  • 5 žlic ruma, lahko z aromo kokosa

ko postrežemo

  • 50 g kokosovih kosmičev
  • nakodrani trakci limetine lupinice

Postopek

1

V skledi z električnim mešalnikom stepemo maskarpone, sladko smetano, kokosovo smetano, sladkor v prahu in rum, da je krema tako gosta, da metlice mešalnika pustijo opazno sled, ko ga izključimo in dvignemo, nato narahlo primešamo limetino lupinico.

2

Mango olupimo in narežemo na rezine. Kokosove kosmiče popražimo v suhi ponvi.

3

Za namakanje v vrču zmešamo mangov sok, limetin sok in rum ter tekočino prelijemo v plitvo skledo

4

Pripravimo srednje veliko skledo (približno 30 x 20 cm). Polovico piškotov namočimo v tekočino za kakih 10 sekund na vsaki strani, nato jih v eni plasti razporedimo v skledo ter pokapamo s 3 do 4 žlicami tekočine. Plast piškotov obložimo s polovico maskarponejeve kreme in polovico narezanega manga. Ponovimo s preostalimi piškoti, kremo in mangom. Postavimo v hladilnik za najmanj 5 ur, še raje pa čez noč. Tik preden postrežemo, posujemo s popraženim kokosom in trakci limetine lupinice.

Nakodrani trakci limetine lupinice

Limeti tanko olupimo lupino z lupilnikom za zelenjavo, nato jo narežemo na tanke trakce – po nekaj minutah se bodo nakodrali.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.