
Sestavine
- 175 g zelo zmehčanega masla
- 250 g sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g mletih mandljev
- 75 g polnomastnega naravnega jogurta
- 2 žlički vaniljeve arome
- 250 g jagod
- pest praženih mandljevih kosmičev
- ščepec soli
- maslo za pekač
sirove kepice
- 200 g polnomastnega kremnega sira
- 25 g sladkorja
- 1 veliko jajce

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 175 g zelo zmehčanega masla
- 250 g sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g mletih mandljev
- 75 g polnomastnega naravnega jogurta
- 2 žlički vaniljeve arome
- 250 g jagod
- pest praženih mandljevih kosmičev
- ščepec soli
- maslo za pekač
sirove kepice
- 200 g polnomastnega kremnega sira
- 25 g sladkorja
- 1 veliko jajce
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Namastimo dno in rob globokega pekača za torte s premerom 23 cm in ga obložimo s papirjem za peko. V skledi zmešamo vse sestavine za sirove kepice in jih prihranimo. Pazimo, da ne zmešamo preveč, da masa ne postane tekoča.
Mehko maslo, sladkor, jajca, moko, mlete mandlje, jogurt, vaniljo in ščepec soli zmešamo v veliki skledi in stepamo z ročnim električnim mešalnikom, da dobimo gladko maso.
Jagodam odstranimo peclje in jih narežemo. Polovico testa damo v pekač in ga posujemo s polovico jagod. S hrbtno stranjo čajne žličke naredimo jamice na površini testa in jih zapolnimo s sirovimi kepicami (polovico mase prihranimo za vrh), pokrijemo jih s preostalim testom, vendar pazimo, da ne premikamo sirovih kepic in jagod. Posujemo s preostalimi jagodami in ponovimo postopek s čajno žličko ter s preostalo sirovo mešanico nadevamo jamice.
Posipamo z mandlji in pečemo približno 1 uro ali da je lesena paličica, s katero naredimo preizkus, suha. Zadnjih 15 minut torto pokrijemo s folijo, če kaže, da se bo površina preveč zapekla. Preden jo vzamemo iz pekača, jo hladimo 20 minut. Okusna je topla in hladna.
Nasvet
Torto lahko pripravite s katerim koli sezonskim sadjem.