
Kaneloni iz palačink
Kaneloni iz palačink

Sestavine
- 450 g začinjene mlete svinjine (npr. mase za čevapčiče)
- 400 g sveže špinače
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 jajce
- ¼ žličke mletega muškatnega oreška
- 8 palačink
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
- šopek bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 450 g začinjene mlete svinjine (npr. mase za čevapčiče)
- 400 g sveže špinače
- 2 žlici bazilikinega pesta
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 jajce
- ¼ žličke mletega muškatnega oreška
- 8 palačink
- 500 g pasiranega paradižnika (passata)
- 1 strok česna
- 125 g mocarele
- šopek bazilike (samo listki)
- sol
- poper
Postopek
Žar v pečici vroče segrejemo. Iz mlete svinjine oblikujemo mesne kroglice in jih v pekaču pečemo 12 do 15 minut, da se spečejo. Vsako kroglico prerežemo na pol in damo na stran.
Špinačo damo v veliko cedilo, ki ga postavimo nad lijak. Prelijemo jo z vrelo vodo, da ovene, in pustimo, da se dobro odteče. Ko je dovolj hladna, iz nje iztisnemo odvečno tekočino in jo drobno nasekljamo. Špinačo zmešamo s pestom, skuto, stepenim jajcem in muškatnim oreškom ter začinimo po okusu.
Pečico segrejemo na 190 °C. Po dnu ognjevarne posode polijemo pasiran paradižnik in vmešamo strt česen. Špinačno mešanico porazdelimo po palačinkah, tako da jo po sredini vsake palačinke namažemo v obliki podolgovatega traku. Na vsak trak položimo mesne kroglice in palačinke zvijemo tako, da nadev ne bo zlezel iz njih. Palačinke položimo na pasiran paradižnik in jih posipamo z natrgano mocarelo. Kanelone pečemo 30 minut, da se sir stopi in zabrbota. Posipamo jih z listki bazilike in postrežemo.