
Sestavine
- 1 pločevinka vloženega manga (425 g)
- 200 g zmehčanega masla
- 225 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g kokosove moke
- 150 g grškega jogurta
- 1 žlica kokosovega likerja
- 3 žlice kokosove moke za posip

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!

Okusna napaka: obrnjena pita, ki je hkrati sočna in hrustljava
Včasih napaka sproži revolucijo. Spoznajte preprost trik s testom, ki ustvari popolno sladico ali slan prigrizek za vsako priložnost.
Sestavine
- 1 pločevinka vloženega manga (425 g)
- 200 g zmehčanega masla
- 225 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g kokosove moke
- 150 g grškega jogurta
- 1 žlica kokosovega likerja
- 3 žlice kokosove moke za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač v velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo z dvema listoma papirja za peko tako, da naredimo križ. Vloženi mango odcedimo in osušimo s kuhinjsko brisačo, nato ga narežemo na 3 cm velike koščke.
Zmehčano maslo damo skupaj s sladkorjem v skledo in stepemo, da dobimo gladko in kremasto maso. Postopoma dodajamo jajca, po vsakem dodanem jajcu maso dobro stepemo. Z lopatico vmešamo moko in kokos, nato še koščke manga, jogurt in liker. Maso damo v pekač in zgladimo vrh ter ga posipamo s kokosom.
Pečemo 30 minut, da naraste, se zlato obarva in je lesena palčka, ki jo zapičimo v sredino biskvita, čista, ko jo izvlečemo. Pecivo hladimo 10 minut v pekaču, nato damo kolač na rešetko in ga postrežemo še toplega ali hladnega. V zaprti posodi za piškote ga lahko hranimo do tri dni.
Nasvet
Namesto vloženega manga lahko uporabimo zelo zrel svež mango, zadostuje en mango.