
Sestavine
- 1 pločevinka vloženega manga (425 g)
- 200 g zmehčanega masla
- 225 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g kokosove moke
- 150 g grškega jogurta
- 1 žlica kokosovega likerja
- 3 žlice kokosove moke za posip
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 pločevinka vloženega manga (425 g)
- 200 g zmehčanega masla
- 225 g rjavega sladkorja
- 4 velika jajca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 50 g kokosove moke
- 150 g grškega jogurta
- 1 žlica kokosovega likerja
- 3 žlice kokosove moke za posip
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač v velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo z dvema listoma papirja za peko tako, da naredimo križ. Vloženi mango odcedimo in osušimo s kuhinjsko brisačo, nato ga narežemo na 3 cm velike koščke.
Zmehčano maslo damo skupaj s sladkorjem v skledo in stepemo, da dobimo gladko in kremasto maso. Postopoma dodajamo jajca, po vsakem dodanem jajcu maso dobro stepemo. Z lopatico vmešamo moko in kokos, nato še koščke manga, jogurt in liker. Maso damo v pekač in zgladimo vrh ter ga posipamo s kokosom.
Pečemo 30 minut, da naraste, se zlato obarva in je lesena palčka, ki jo zapičimo v sredino biskvita, čista, ko jo izvlečemo. Pecivo hladimo 10 minut v pekaču, nato damo kolač na rešetko in ga postrežemo še toplega ali hladnega. V zaprti posodi za piškote ga lahko hranimo do tri dni.
Nasvet
Namesto vloženega manga lahko uporabimo zelo zrel svež mango, zadostuje en mango.