
Testenine z zelenjavno omako
Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.
Testenine z zelenjavno omako
Paradižnikovo omako, v kateri se skriva še druga zelenjava, lahko tudi zamrznemo.

Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebla zelene
- 2 korenčka
- 1 por
- 2 papriki
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 4 stroki česna
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 300 g testenin (školjke)
- sol
- poper
- sveže nariban parmezan in po želji rukola za posip

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebla zelene
- 2 korenčka
- 1 por
- 2 papriki
- 2 pločevinki (po 400 g) paradižnika (pelatov)
- 4 stroki česna
- 1 žlica sladkorja
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 300 g testenin (školjke)
- sol
- poper
- sveže nariban parmezan in po želji rukola za posip
Postopek
Vso zelenjavo operemo, očistimo in nasekljamo. V večji oplasteni kozici segrejemo olje in na njem nežno 20 minut pražimo čebulo, zeleno, korenček in por, da se vse zmehča. Dodamo česen in papriko in dušimo še 10 minut. V kozico dodamo še pelate, sladkor in kis. Kuhljamo najmanj 20 minut; dlje bomo kuhljali, bolje bo.
Testenine skuhamo po navodilih na zavitku, da so al dente. Medtem s paličnim mešalnikom omako pretlačimo, solimo in popramo ter damo nazaj na toplo. Kuhane testenine odcedimo in jih zmešamo z omako. Jed posujemo s parmezanom, po želji še z rukolo, in postrežemo.