
Testenine s pestom iz vodne kreše in mandljev
Testenine s pestom iz vodne kreše in mandljev

Sestavine
- 200 g linguin ali špagetov
- 85 g vodne kreše
- 1 strok česna
- 25 g parmezana
- 50 g praženih mandljevih lističev
- 4 žlice deviškega oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke sladkorja
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 200 g linguin ali špagetov
- 85 g vodne kreše
- 1 strok česna
- 25 g parmezana
- 50 g praženih mandljevih lističev
- 4 žlice deviškega oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke sladkorja
- sol
- poper
Postopek
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Polovico parmezana nastrgamo na ostružke, polovico naribamo. Vodno krešo in grobo nasekljan česen damo v električni mešalnik in nekaj sekund mešamo, da ju dobro nasekljamo. Dodamo nariban parmezan, polovico mandljev, oljčno olje, limonov sok in sladkor. Začinimo in v mešalniku mešamo, da dobimo gladek pire.
Ko so testenine skuhane, jih odcedimo in prihranimo skodelico vode, v kateri smo jih kuhali. Testenine stresemo nazaj v kozico in jih prelijemo s pestom. Po potrebi dodamo malo prihranjene vode, da jih zrahljamo. Vse dobro premešamo in razdelimo na dva krožnika. Postrežemo z nastrganim parmezanom in preostalimi mandlji.