
Piščanec po kijevsko
Nadevan piščanec z zeliščnim maslom
Piščanec po kijevsko
Nadevan piščanec z zeliščnim maslom

Sestavine
- 8 filejev piščančjih prsi
- 200 g krušnih drobtin
- 80 g parmezana
- 5 jajc
- 100 g moke
- ščepec mlete paprike
- sol
- 4 žlice olja za peko
zeliščno maslo
- 4 strti stroki česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 200 g zmehčanega masla
- sok ½ limone
- ½ žličke soli
- malo popra

Jaša Jamnik razkriva recept za slavno lazanjo
Igralec Jaša Jamnik razkriva recept za svojo slavno lazanjo – kuhanje mu je zen, njegova lazanja pa po mnenju mnogih naravnost vrhunska.

Kakšna je razlika med pekačem in obročem za peko
Ste se tudi vi že kdaj vprašali enako kot naša bralka: "Zakaj v nekaterih receptih za pripravo torte potrebujemo navaden okrogel pekač za biskvit, kdaj drugič pa samo obroč?"

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji
Sestavine
- 8 filejev piščančjih prsi
- 200 g krušnih drobtin
- 80 g parmezana
- 5 jajc
- 100 g moke
- ščepec mlete paprike
- sol
- 4 žlice olja za peko
zeliščno maslo
- 4 strti stroki česna
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 200 g zmehčanega masla
- sok ½ limone
- ½ žličke soli
- malo popra
Postopek
Sestavine za zeliščno maslo damo v skledo in zmešamo, da se dobro povežejo. Maslo oblikujemo v dva valja, pri oblikovanju si pomagamo s prozorno kuhinjsko folijo za živila, nato ju v folijo tesno zavijemo in damo v hladilnik, da se maslo strdi. Vsak valj nato razrežemo na 8 kolutov.
V vsak piščančji file z ostrim nožem zarežemo žep. Pazimo, da filejev ne prerežemo do konca, sicer bo maslo med peko uhajalo. V vsak žep damo 2 koluta zeliščnega masla, meso z rokami potlačimo, da žep zapremo, in fileje odložimo na pladenj.
V skledo damo krušne drobtine in jih zmešamo s parmezanom. V drugi skledi stepemo jajca, v tretji pa zmešamo moko z mleto papriko in nekaj soli. Nadevane piščančje fileje povaljamo v moki, pomočimo v jajcih in nato povaljamo v drobtinah. Vse ponovimo, da je vsak file obdan z dvojno panado. Tako so fileji bolj hrustljavi, maslo pa med peko ostane v notranjosti. Panirane fileje postavimo za vsaj eno uro na hladno, da se maslo strdi.
Pečico segrejemo na 180 °C. V večji ponvi na srednje do visoki temperaturi segrejemo olje in fileje pečemo na vsaki strani 2 do 3 minute, da so zlato rjavi. Preložimo jih na pekač in v pečici pečemo še 20 do 25 minut, da se spečejo do konca.
Nasvet
Panirane piščančje fileje lahko tudi zamrznemo. Posamezne fileje zamrznemo na pladnju, nato jih preložimo v vrečko, dobro zapremo in shranimo v zamrzovalnik za največ 3 mesece. Zamrznemo jih še isti dan, ko jih naredimoe. Spečemo jih tako, da zamrznjene položimo na pekač in jih v pečici, segreti na 180 °C, pečemo 45 do 50 minut.