© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec po kijevsko

Nadevan piščanec z zeliščnim maslom

Piščanec po kijevsko

Nadevan piščanec z zeliščnim maslom

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI123441_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 8 filejev piščančjih prsi
  • 200 g krušnih drobtin
  • 80 g parmezana
  • 5 jajc
  • 100 g moke
  • ščepec mlete paprike
  • sol
  • 4 žlice olja za peko

zeliščno maslo

  • 4 strti stroki česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 200 g zmehčanega masla
  • sok ½ limone
  • ½ žličke soli
  • malo popra
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 8 filejev piščančjih prsi
  • 200 g krušnih drobtin
  • 80 g parmezana
  • 5 jajc
  • 100 g moke
  • ščepec mlete paprike
  • sol
  • 4 žlice olja za peko

zeliščno maslo

  • 4 strti stroki česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 200 g zmehčanega masla
  • sok ½ limone
  • ½ žličke soli
  • malo popra

Postopek

1

Sestavine za zeliščno maslo damo v skledo in zmešamo, da se dobro povežejo. Maslo oblikujemo v dva valja, pri oblikovanju si pomagamo s prozorno kuhinjsko folijo za živila, nato ju v folijo tesno zavijemo in damo v hladilnik, da se maslo strdi. Vsak valj nato razrežemo na 8 kolutov.

2

V vsak piščančji file z ostrim nožem zarežemo žep. Pazimo, da filejev ne prerežemo do konca, sicer bo maslo med peko uhajalo. V vsak žep damo 2 koluta zeliščnega masla, meso z rokami potlačimo, da žep zapremo, in fileje odložimo na pladenj.

3

V skledo damo krušne drobtine in jih zmešamo s parmezanom. V drugi skledi stepemo jajca, v tretji pa zmešamo moko z mleto papriko in nekaj soli. Nadevane piščančje fileje povaljamo v moki, pomočimo v jajcih in nato povaljamo v drobtinah. Vse ponovimo, da je vsak file obdan z dvojno panado. Tako so fileji bolj hrustljavi, maslo pa med peko ostane v notranjosti. Panirane fileje postavimo za vsaj eno uro na hladno, da se maslo strdi.

4

Pečico segrejemo na 180 °C. V večji ponvi na srednje do visoki temperaturi segrejemo olje in fileje pečemo na vsaki strani 2 do 3 minute, da so zlato rjavi. Preložimo jih na pekač in v pečici pečemo še 20 do 25 minut, da se spečejo do konca.

Nasvet

Panirane piščančje fileje lahko tudi zamrznemo. Posamezne fileje zamrznemo na pladnju, nato jih preložimo v vrečko, dobro zapremo in shranimo v zamrzovalnik za največ 3 mesece. Zamrznemo jih še isti dan, ko jih naredimoe. Spečemo jih tako, da zamrznjene položimo na pekač in jih v pečici, segreti na 180 °C, pečemo 45 do 50 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.