© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jagodni šodo z marsalo

Le nekaj sestavin - pa tak užitek: šodo z marsalo in jagodami.

Jagodni šodo z marsalo

Le nekaj sestavin - pa tak užitek: šodo z marsalo in jagodami.

Čas priprave 30 min + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2 jajci
  • 30 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 2 žlici marsale (ali drugo likersko vino, npr. vermut, prošek, portovec ...)
  • 0,9 dl sladke smetane
  • ščep soli
  • 25 jagod
  • holipi ali piškoti, ko postrežemo

Sestavine

  • 2 jajci
  • 30 g rjavega kristalnega sladkorja
  • 2 žlici marsale (ali drugo likersko vino, npr. vermut, prošek, portovec ...)
  • 0,9 dl sladke smetane
  • ščep soli
  • 25 jagod
  • holipi ali piškoti, ko postrežemo

Postopek

1

Sladko smetano rahlo stepemo. Sedem jagod zmeljemo v pire, 18 pa pustimo celih.

2

V večjo stekleno skledo damo jajca, sladkor, marsalo ali drugo likersko vino in sol. Drugo večjo skledo napolnimo z ledeno mrzlo vodo in jo postavimo na stran. Prvo skledo postavimo nad (in ne v) kozico z vrelo vodo. Mešanico stepamo z ročnim mešalnikom, da postane zelo gosta oziroma se njena prostornina poveča približno za trikrat. Tedaj jo odstavimo z ognja in postavimo v skledo z mrzlo vodo, nato pa jo spet stepamo toliko časa, da se ohladi.

3

Ohlajeni kremi primešamo stepeno sladko smetano in jo vlijemo v kozarce. V vsako porcijo vmešamo še žlico jagodnega pireja. Okrasimo s celimi jagodami in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, preden postrežemo s holipi ali piškoti.

Priljubljeni recepti

V ponvi pečene račje prsi s kremnim ohrovtom, kostanjem in karamelizirano hruško

Pečene račje prsi jesenskih okusov

1 h 10 min
Srednje zahtevno

Mešane ocvrte ribe in morski sadeži

Fritto misto. Hrustljavi morski sadeži so predjed, s kosom kruha in pokapani z limono pa odlična večerja.

1 h 20 min
Enostavno

Pikantne perutničke

1 h 20 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.