Kaj boste skuhali danes?
Jagodni šodo z marsalo
Le nekaj sestavin - pa tak užitek: šodo z marsalo in jagodami.
Jagodni šodo z marsalo
Le nekaj sestavin - pa tak užitek: šodo z marsalo in jagodami.
Sestavine
- 2 jajci
- 30 g rjavega kristalnega sladkorja
- 2 žlici marsale (ali drugo likersko vino, npr. vermut, prošek, portovec ...)
- 0,9 dl sladke smetane
- ščep soli
- 25 jagod
- holipi ali piškoti, ko postrežemo
Vsak dan medenjak: nova družinska adventna tradicija
Medenjaki so imenitni tudi za okraševanje in obdarovanje. Okrasimo drevesce ali pa izdelajmo adventni koledar, s katerim bo vsak dan poln prazničnega pričakovanja.
Naveličani enoličnih zajtrkov? Preizkusite te recepte
Ovseni kosmiči so zdravi, hranljivi in čudovito vsestranski. Z nekaj izvirnosti si lahko vsak dan pričaramo povsem nov in slasten zajtrk.
David Vračko: Njegova najnovejša pogruntavščina je MakDonalc
David Vračko je eden tistih chefov, ki kuhanje živijo. Obed pod njegovo taktirko pa je vsakič unikatno kuharsko gledališče.
Sestavine
- 2 jajci
- 30 g rjavega kristalnega sladkorja
- 2 žlici marsale (ali drugo likersko vino, npr. vermut, prošek, portovec ...)
- 0,9 dl sladke smetane
- ščep soli
- 25 jagod
- holipi ali piškoti, ko postrežemo
Postopek
Sladko smetano rahlo stepemo. Sedem jagod zmeljemo v pire, 18 pa pustimo celih.
V večjo stekleno skledo damo jajca, sladkor, marsalo ali drugo likersko vino in sol. Drugo večjo skledo napolnimo z ledeno mrzlo vodo in jo postavimo na stran. Prvo skledo postavimo nad (in ne v) kozico z vrelo vodo. Mešanico stepamo z ročnim mešalnikom, da postane zelo gosta oziroma se njena prostornina poveča približno za trikrat. Tedaj jo odstavimo z ognja in postavimo v skledo z mrzlo vodo, nato pa jo spet stepamo toliko časa, da se ohladi.
Ohlajeni kremi primešamo stepeno sladko smetano in jo vlijemo v kozarce. V vsako porcijo vmešamo še žlico jagodnega pireja. Okrasimo s celimi jagodami in postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, preden postrežemo s holipi ali piškoti.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju
Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico