
Nabodala s tempehom
Tempeh so fermentirana zrna soje (najpogosteje; lahko pa je pripravljen tudi iz drugih stročnic, zrn ali oreškov). Z njim lahko pripravimo odlična nabodala.
Nabodala s tempehom
Tempeh so fermentirana zrna soje (najpogosteje; lahko pa je pripravljen tudi iz drugih stročnic, zrn ali oreškov). Z njim lahko pripravimo odlična nabodala.

Sestavine
- tempeh
- sol
- poper
- česen v prahu
- sezam (po želji)
Arašidova omaka
- sok 1/2 limete
- 1 žličko medu
- 1 žlico sojine omake
- 1 žlico karija v prahu
- 3 žlice gladkega arašidovega masla
- 1,5 dl kokosovega mleka
- koriander

S to sestavino, ki jo imate v shrambi, lahko v receptih zamenjajte beljake
Majoneza brez jajc? Meringa brez beljakov? Skrivnost je akvafaba (aquafaba) – čudežna tekočina iz pločevinke čičerike.

Picerija Parma: prima časovni stroj s hibridnim delovanjem
V Ljubljani smo v neposredni bližini Cankarjevega doma obiskali najbolj legendarno picerijo na naših tleh.

Kosilo v hipu: Omake za testenine, ki jih pripravite v 20 minutah
Medtem ko zavrete vodo in skuhate testenine, bo omaka že na mizi. Odkrijte devet hitrih receptov za slastno kosilo v 20 minutah.
Sestavine
- tempeh
- sol
- poper
- česen v prahu
- sezam (po želji)
Arašidova omaka
- sok 1/2 limete
- 1 žličko medu
- 1 žlico sojine omake
- 1 žlico karija v prahu
- 3 žlice gladkega arašidovega masla
- 1,5 dl kokosovega mleka
- koriander
Postopek
Tempeh narežemo na manjše kose. Po okusu ga solimo, popramo in začinimo s česnom v prahu, nato pa nanizamo na paličice. Popečemo ga na malo olja v ponvi (lahko tudi na žaru), po želji posujemo s sezamom.
Za arašidovo omako, ki jo postrežemo poleg, vse sestavine damo v kozico in jih med mešanjem počasi segrevamo približno 5 minut, da se dobro povežejo. Piko na i bosta nabodalcem dodala še koriander in kakšen stisk limetinega soka.
Recept je pripravila Sanja Čakarun, soustanoviteljica blagovne znamke Kis in kvas. Za Dober tek piše članke o fermentirani hrani.