
Nabodala s tempehom
Tempeh so fermentirana zrna soje (najpogosteje; lahko pa je pripravljen tudi iz drugih stročnic, zrn ali oreškov). Z njim lahko pripravimo odlična nabodala.
Nabodala s tempehom
Tempeh so fermentirana zrna soje (najpogosteje; lahko pa je pripravljen tudi iz drugih stročnic, zrn ali oreškov). Z njim lahko pripravimo odlična nabodala.

Sestavine
- tempeh
- sol
- poper
- česen v prahu
- sezam (po želji)
Arašidova omaka
- sok 1/2 limete
- 1 žličko medu
- 1 žlico sojine omake
- 1 žlico karija v prahu
- 3 žlice gladkega arašidovega masla
- 1,5 dl kokosovega mleka
- koriander

Tomaž Kavčič: "Zame so vsi gostje enaki"
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane je četrta generacija v gostilni Pri Lojzetu, ki je v Dvorcu Zemono iz 17. stoletja v Vipavski dolini..

Top 5: Ocvrti lignji in druge morske jedi na hitro
Morsko ni nujno zapleteno. Nekatere najboljše 'fast food' jedi so morske. Pomislite le na 'fish&chips' in ocvrte lignje. Ali pa na katerega od naslednjih predlogov.

Ljubljanska picerija med najboljšimi 30 v Evropi
Pop’s Pizza iz Ljubljane je znova med najboljšimi na svetu. Kaj je skrivnost njihove popolne napolitanske pice?
Sestavine
- tempeh
- sol
- poper
- česen v prahu
- sezam (po želji)
Arašidova omaka
- sok 1/2 limete
- 1 žličko medu
- 1 žlico sojine omake
- 1 žlico karija v prahu
- 3 žlice gladkega arašidovega masla
- 1,5 dl kokosovega mleka
- koriander
Postopek
Tempeh narežemo na manjše kose. Po okusu ga solimo, popramo in začinimo s česnom v prahu, nato pa nanizamo na paličice. Popečemo ga na malo olja v ponvi (lahko tudi na žaru), po želji posujemo s sezamom.
Za arašidovo omako, ki jo postrežemo poleg, vse sestavine damo v kozico in jih med mešanjem počasi segrevamo približno 5 minut, da se dobro povežejo. Piko na i bosta nabodalcem dodala še koriander in kakšen stisk limetinega soka.
Recept je pripravila Sanja Čakarun, soustanoviteljica blagovne znamke Kis in kvas. Za Dober tek piše članke o fermentirani hrani.