Kaj boste skuhali danes?
Babka z malinami in lešniki
Čudovit čokoladni venec je najboljši še topel!
Babka z malinami in lešniki
Čudovit čokoladni venec je najboljši še topel!
Sestavine
testo
- 2 zavitka suhega kvasa
- 600 g gladke moke
- 50 g rjavega sladkorja
- 4 dl mlačnega mleka
- 50 g stopljenega masla
- 1 veliko jajce
- 1 žlička soli
nadev
- 200 g čokoladno-lešnikovega namaza
- 200 g malin
- 1–2 žlici nasekljanih lešnikov
- 1 žlica sladkorja
- olje za premaz folije
- moka za delovno površino
- maslo, lešnikov namaz in malinova marmelada, ko postrežemo
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
testo
- 2 zavitka suhega kvasa
- 600 g gladke moke
- 50 g rjavega sladkorja
- 4 dl mlačnega mleka
- 50 g stopljenega masla
- 1 veliko jajce
- 1 žlička soli
nadev
- 200 g čokoladno-lešnikovega namaza
- 200 g malin
- 1–2 žlici nasekljanih lešnikov
- 1 žlica sladkorja
- olje za premaz folije
- moka za delovno površino
- maslo, lešnikov namaz in malinova marmelada, ko postrežemo
Postopek
Dan pred peko venca v veliki skledi zmešamo suhi kvas s 400 g moke, sladkorjem in žličko soli. V drugi skledi zmešamo mleko s stopljenim maslom in jajcem. Mlečno mešanico vlijemo med suhe sestavine in s kuhalnico dobro zmešamo. Skledo pokrijemo z naoljeno kuhinjsko folijo in jo postavimo čez noč v hladilnik. Testo lahko pripravimo tudi prej, vendar največ tri dni pred peko, in ga pustimo v hladilniku.
Pečico segrejemo na 180 °C. V testo vmešamo preostalo moko. Stresemo ga na rahlo pomokano delovno površino in malo pregnetemo, da se dodana moka vmesi v testo. Če je potrebno, vdelamo še malo moke. Testo razvaljamo v pravokotnik, velik 50 x 30 cm, in ga premažemo s čokoladno-lešnikovim namazom. Potresemo ga z malinami in jih z roko rahlo vtisnemo v namaz, da se sprimejo s testom.
Testo tesno zavijemo v zvitek. Z ostrim nožem, ki smo ga pomokali, zvitek vzdolžno prerežemo, vendar ne čisto do konca, tako da se oba dela še držita. Razrezan zvitek zasukamo in oblikujemo v venec, konce pa stisnemo, da se zlepijo. Venec položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, potresemo z lešniki in sladkorjem ter pečemo 30 do 40 minut.
Nekoliko ga ohladimo in postrežemo še mlačnega z maslom, malinovo marmelado in po želji še z lešnikovim namazom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna pita z mandlji in medom
Kombinacija jabolk in mandljev naredi to pito popolno.