Kaj boste skuhali danes?
Kakijeva marmelada
Marmelada iz kakija je popolna izbira, ko želimo za zimo prihraniti jesenske okuse
Kakijeva marmelada
Marmelada iz kakija je popolna izbira, ko želimo za zimo prihraniti jesenske okuse
Sestavine
- 1,5 kg zrelih mehkih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja
Medenjaki, kot jih je pripravljala babi
Praznični čas se začne, ko zadiši po domačih medenjakih, se strinjate? Najboljši so tisti, pripravljeni po skrbno hranjenem družinskem receptu – mi delimo svojega z vami.
Beljakovinsko kosilo iz enega pekača: slasten kremast piščanec
Kremast piščanec s fižolom in porom iz pečice je odlično in preprosto kosilo, s katerim bomo poskrbeli tudi za zadosten vnos beljakovin.
Vse, kar morate vedeti o uporabi dresirne vrečke
Dresirna vrečka lahko v kuhinji hitro postane naša najboljša prijateljica, a le, če jo uporabljamo pravilno in si prihranimo nepotrebno packanje.
Sestavine
- 1,5 kg zrelih mehkih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja
Postopek
Očiščene kakije zmiksamo s paličnim mešalnikom. Damo jih v kozico in pustimo, da na srednje močnem ognju nekaj časa vrejo. Postopoma dodajamo sladkor in medtem ves čas mešamo. Marmelado ponovno zavremo in jo pustimo, da vre še približno 10 minut.
Z vročo marmelado napolnimo sterilizirane kozarce, jih zapremo in pustimo, da se ohladijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Torta z bombončki, ki se vsipajo iz vrečke
Čokoladna torta z bomboni je ena najboljših in najlepših presenečenj za otrokov rojstni dan.