Kaj boste skuhali danes?
Kakijeva marmelada
Marmelada iz kakija je popolna izbira, ko želimo za zimo prihraniti jesenske okuse
Kakijeva marmelada
Marmelada iz kakija je popolna izbira, ko želimo za zimo prihraniti jesenske okuse
Sestavine
- 1,5 kg zrelih mehkih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 1,5 kg zrelih mehkih kakijev
- 250 g želirnega sladkorja
Postopek
Očiščene kakije zmiksamo s paličnim mešalnikom. Damo jih v kozico in pustimo, da na srednje močnem ognju nekaj časa vrejo. Postopoma dodajamo sladkor in medtem ves čas mešamo. Marmelado ponovno zavremo in jo pustimo, da vre še približno 10 minut.
Z vročo marmelado napolnimo sterilizirane kozarce, jih zapremo in pustimo, da se ohladijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Stopljen sir v krušnem vencu z makom in marelicami
Solata z robidnicami, rdečo peso, kozjim sirom in makovimi krutoni
Pisana poznopoletna solata. Če nimate kozjega sira, vzemite feto.