
Goveji jezik s šparglji
Goveji jezik s šparglji

Sestavine
- 500 g govejega jezika
- 300 g špargljev
- 100 g staranega tolminca
- šopek svežih zelišč (timijan, pehtran)
- 3 dl oljčnega olja
- 2 rumenjaka
- sol
- poper

5 trikov za pristno gurmansko žar doživetje
Poletje je čas piknikov in žara, zato je dobro imeti v rokavu nekaj trikov za pripravo popolnih žar dobrot, o katerih se bo še dolgo govorilo.

Sveže in poceni: slastni divji jedilnik iz gozdov in travnikov
Si predstavljate, da bi namesto v trgovino pred kuhanjem kosila zavili v gozd? Potem bi na krožniku zares imeli čisto sveže, najbolj lokalne, ekološke in sezonske sestavine, kajne!

Okusna napaka: obrnjena pita, ki je hkrati sočna in hrustljava
Včasih napaka sproži revolucijo. Spoznajte preprost trik s testom, ki ustvari popolno sladico ali slan prigrizek za vsako priložnost.
Sestavine
- 500 g govejega jezika
- 300 g špargljev
- 100 g staranega tolminca
- šopek svežih zelišč (timijan, pehtran)
- 3 dl oljčnega olja
- 2 rumenjaka
- sol
- poper
Postopek
Goveji jezik skuhamo do mehkega in ga olupimo. Šparglje v slani vodi na hitro blanširamo (da ostanejo še hrustljavi).
Sir narežemo na tanke lističe. Iz oljčnega olja in rumenjakov pripravimo majonezo, jo solimo in popramo. Mlačen goveji jezik narežemo na tanke rezine in ga obložimo s šparglji in sirom. Solimo, popramo in začinimo s svežimi zelišči in domačo majonezo.