
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico
Telečje zarebrnice z zeliščno skorjico

Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 telečji zarebrnici s kostjo, vsaka pribl. 250 g
- sol
- vrvica za privezovanje
zeliščna skorjica
- 1 velika pest bazilike, drobnjaka, peteršilja, rožmarina, pehtrana in timijana
- 1 žlica mešanice črnega in belega popra v zrnu
- 100 g zmehčanega masla
- 100 g suhih belih krušnih drobtin
- 70 g naribanega sira grojer
Preberite tudi

Hitre sladice z jagodami
Jagode so odlična izbira za zdrav prigrizek, pa tudi izvrstna sestavina za številne hitre sladice, ki jih lahko pripravite brez obilice truda ali časa.

Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.

Recept za noro dobro krompirušo, ki vedno uspe
Če obožujete krompir, bo ta noro dobra krompiruša pravi hit na vašem krožniku. Enostavna, zlatorjavo zapečena in božansko okusna!
Sestavine
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 telečji zarebrnici s kostjo, vsaka pribl. 250 g
- sol
- vrvica za privezovanje
zeliščna skorjica
- 1 velika pest bazilike, drobnjaka, peteršilja, rožmarina, pehtrana in timijana
- 1 žlica mešanice črnega in belega popra v zrnu
- 100 g zmehčanega masla
- 100 g suhih belih krušnih drobtin
- 70 g naribanega sira grojer
Postopek
Pripravimo zeliščno skorjico. Zelišča operemo, osušimo in grobo nasekljamo. Zrna popra stremo, nato vse sestavine za zeliščno skorjico damo v kuhinjski strojček in gladko zmeljemo. Maso oblikujemo v dolgo klobaso, zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo, konce zavihamo in jo postavimo v hladilnik. Maso lahko pripravimo tudi vnaprej in zamrznemo.
Pečico segrejemo na 200 °C. V pekaču segrejemo oljčno olje, zarebrnici solimo in prevežemo z vrvico, da bosta lepe okrogle oblike, in ju položimo v pekač. Če želimo, da je meso rožnato, ju pečemo 12 minut, po 6 minutah peke ju obrnemo. Pokrijemo ju s folijo in postavimo na toplo, da počivata 10 do 15 minut.
V pečici vključimo žar. Dve tretjini zeliščne klobase razrežemo na rezine, debele 5 mm (preostanek lahko shranimo za drugič). Med dvema plastema prozorne kuhinjske folije jih razvaljamo v velikost in obliko zarebrnic. Skorjico položimo na zarebrnici in vse skupaj pečemo pod vročim žarom toliko časa, da skorjica zabrbota, postane hrustljava in rjavkasta. Zarebrnici postrežemo takoj s poljubno zelenjavo.