
Svinjske zarebrnice s koromačevo solato
Koromačeva solata z jabolkom se lepo ujame s svinjino, odlična pa je tudi kar tako
Svinjske zarebrnice s koromačevo solato
Koromačeva solata z jabolkom se lepo ujame s svinjino, odlična pa je tudi kar tako

Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- sok in lupina 1 limone
- 1 žlička koromačevih semen
- ½ žlice oljčnega olja
- 1 velik koromač
- 1 rdeče jabolko
- 1 majhna rdeča čebula
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica jogurta
- 50 g sesekljanih orehov
- sol
- črni poper
Preberite tudi

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?
Sestavine
- 4 svinjske zarebrnice brez kosti
- sok in lupina 1 limone
- 1 žlička koromačevih semen
- ½ žlice oljčnega olja
- 1 velik koromač
- 1 rdeče jabolko
- 1 majhna rdeča čebula
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica jogurta
- 50 g sesekljanih orehov
- sol
- črni poper
Postopek
Koromač očistimo, jabolko razpolovimo in mu izrežemo peščišče, čebulo olupimo. Vse narežemo na tanke rezine.
Svinjske zarebrnice premažemo z oljem, natremo z limonovo lupino in koromačevimi semeni. Na žaru jih pečemo 3 minute na vsaki strani. Zarebrnice pokapljamo s sokom polovice limone, začinimo s soljo in poprom in pustimo počivati, medtem ko pripravljamo solato.
Majonezo zmešamo z jogurtom. Koromač, jabolko, čebulo in orehe damo v skledo in prelijemo z mešanico majoneze in jogurta. Po okusu začinimo s črnim poprom in sokom preostale polovice limone. Svinjske zarebrnice postrežemo s koromačevo solato. Zraven tekne tudi v foliji pečen krompir s kislo smetano in drobnjakom.