
Svinjska ribica z brusnicami
Svinjska ribica z brusnicami

Sestavine
- 500 g svinjske ribice
- 1 žlica moke
- 1 žlica olja
- 2 rdeči čebuli
- 4 dl piščančje jušne osnove
- 4 žlice brusničnega džema
- 1 žlica medu
- sol
- poper

Očistite klapavice kot pravi chef
Čiščenje školjk ni nujno zahtevno. Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, s katerimi boste lahko pripravili odlično morsko kosilo.

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.
Sestavine
- 500 g svinjske ribice
- 1 žlica moke
- 1 žlica olja
- 2 rdeči čebuli
- 4 dl piščančje jušne osnove
- 4 žlice brusničnega džema
- 1 žlica medu
- sol
- poper
Postopek
Svinjsko ribico narežemo na zrezke. Začinimo jih s soljo in poprom ter povaljamo v moki. Na segretem olju jih pečemo na vsaki strani 3 do 4 minute, da se zlato rjavo obarvajo. Damo jih na krožnik in prihranimo na toplem.
Čebulo olupimo in narežemo na debelejše krhlje. V ponvi, kjer se je pekla svinjina, jo pražimo približno 5 do 8 minut, da oveni in rahlo porjavi. Prilijemo jušno osnovo, dodamo brusnični džem in med ter kuhljamo 10 minut. V omako položimo svinjino in mesni sok, ki se je medtem izcedil, in kuhamo še minuto ali dve, da se svinjina segreje. Jed postrežemo s krompirjevim pirejem in kuhano zelenjavo.
Nasvet
Jed lahko pripravimo tudi z govedino. Namesto svinjske ribice vzamemo rostbif, namesto rdeče čebule uporabimo belo, namesto brusničnega džema pa hrenovo omako.