© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zelenjavna lazanja

Zelenjavna lazanja

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vegetable lasagnefamily meals

Sestavine

  • 130 g vloženih mladih koruznih storžev
  • 2 papriki, očiščeni in narezani na koščke
  • 1 bučka, narezana na rezine
  • 350 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 1 žlička suhega origana
  • 6 listov za lazanje
  • 200 g kremnega sira
  • 0,5 dl mleka
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 130 g vloženih mladih koruznih storžev
  • 2 papriki, očiščeni in narezani na koščke
  • 1 bučka, narezana na rezine
  • 350 g pasiranega paradižnika (passate)
  • 8 češnjevih paradižnikov
  • 1 žlička suhega origana
  • 6 listov za lazanje
  • 200 g kremnega sira
  • 0,5 dl mleka
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. V malo vrele vode kuhamo 5 minut papriko; zadnji 2 minuti dodamo bučko. Zelenjavo odcedimo in zmešamo s pasiranim paradižnikom. Dodamo še odcejene in splaknjene koruzne storže, češnjev paradižnik in origano. Dobro premešamo.

2

Polovico zelenjavne zmesi preložimo v posodo za lazanjo, poravnamo in prekrijemo s tremi listi lazanje. Dodamo preostalo zelenjavo in pokrijemo s preostalimi listi lazanje.

3

Do gladkega stepemo kremni sir in mleko. Zmes začinimo s pol žličke popra in soljo in jo razporedimo po listih lazanje. Pečemo 25 do 30 minut, da se zlato rjavo zapeče in začne brbotati na površini.

Priljubljeni recepti

Čokoladna kremna pita s pinjolami

Čokoladna različica toskanske klasike, torte della nonna

2 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.