
Svedrčki z radičem, artičokami in slanino
Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.
Svedrčki z radičem, artičokami in slanino
Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.

Sestavine
- 400 g svedrčkov (fusilli)
- 3 žlice nastrganega parmezana
omaka
- 4 vloženi srčki artičok
- 70 g slanine
- 2 stroka česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 glavica radiča
- sol
- poper
- peteršilj

Zamrzovanje sadja in zelenjave: kako ohraniti okus, barvo in hranila
Prihaja čas, ko je na vrtu sadja in zelenjave več, kot ju lahko pojemo. Na nas se je obrnila bralka, ki prosi za nasvet, kako zamrzniti zelenjavo. "Jo prej skuham?" nas sprašuje.

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih upoštevajte preden se lotite peke
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!
Sestavine
- 400 g svedrčkov (fusilli)
- 3 žlice nastrganega parmezana
omaka
- 4 vloženi srčki artičok
- 70 g slanine
- 2 stroka česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 glavica radiča
- sol
- poper
- peteršilj
Postopek
Srčke artičok odcedimo, narežemo na tanke rezine in prihranimo. Česen olupimo in sesekljamo. Slanino drobno narežemo.
V ponvi na segretem olju hitro močno popečemo slanino in srčke artičok. Dodamo česen in prepražimo, da zadiši.
Radič operemo in narežemo na tanke trakove, dodamo v ponev k artičokam, solimo in popramo, na koncu pa vse skupaj zalijemo z malo vode in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
V slani vodi al dente skuhamo testenine, jih odcedimo in pomešamo z omako. Omako še nekoliko zgostimo, nato pa jed potresemo z nastrganim parmezanom in postrežemo.