
Svedrčki z radičem, artičokami in slanino
Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.
Svedrčki z radičem, artičokami in slanino
Ti svedrčki so super ideja za kosilo v službi.

Sestavine
- 400 g svedrčkov (fusilli)
- 3 žlice nastrganega parmezana
omaka
- 4 vloženi srčki artičok
- 70 g slanine
- 2 stroka česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 glavica radiča
- sol
- poper
- peteršilj
Preberite tudi

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!
Sestavine
- 400 g svedrčkov (fusilli)
- 3 žlice nastrganega parmezana
omaka
- 4 vloženi srčki artičok
- 70 g slanine
- 2 stroka česna
- 4 žlice oljčnega olja
- 1 glavica radiča
- sol
- poper
- peteršilj
Postopek
Srčke artičok odcedimo, narežemo na tanke rezine in prihranimo. Česen olupimo in sesekljamo. Slanino drobno narežemo.
V ponvi na segretem olju hitro močno popečemo slanino in srčke artičok. Dodamo česen in prepražimo, da zadiši.
Radič operemo in narežemo na tanke trakove, dodamo v ponev k artičokam, solimo in popramo, na koncu pa vse skupaj zalijemo z malo vode in potresemo s sesekljanim peteršiljem.
V slani vodi al dente skuhamo testenine, jih odcedimo in pomešamo z omako. Omako še nekoliko zgostimo, nato pa jed potresemo z nastrganim parmezanom in postrežemo.