
Omleta s slanino in briejem ter kumarično-redkvična solata
Omleta, kot je še ne poznate, dopolnjena s fino osvežujočo solato
Omleta s slanino in briejem ter kumarično-redkvična solata
Omleta, kot je še ne poznate, dopolnjena s fino osvežujočo solato

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
- 6 jajc
- majhen šopek drobnjaka
- 100 g sira brie
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 kumara
- 200 g redkvic
- sol in poper

Na ta način bodo rebrca z žara vedno uspela
Rebrca veljajo za pravo kraljevsko jed z žara, a do popolnega okusa vodi le ena pot: počasno pečenje pri nizki temperaturi.

Osvežilen recept: kumarična juha igralke Lučke Počkaj
»Kuham, kolikor je potrebno, saj kuhanje ni moja največja strast. Vendar sem zaradi različnih netolerantnosti zelo pozorna na prehrano in skušam čim večkrat sama pripraviti obroke. Najraje imam kaj preprostega, kot je denimo osvežilna kumarična juha, ki jo lahko pojemo toplo ali hladno,« razkriva igralka Lučka Počkaj.

Pod žarom: kako izbrati pravo žerjavico za najboljši rezultat
Katera izbira za žerjavico je najboljša – naravni les, oglje ali briketi? Prednosti in slabosti za popolno peko na žaru.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
- 6 jajc
- majhen šopek drobnjaka
- 100 g sira brie
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 kumara
- 200 g redkvic
- sol in poper
Postopek
Razgrejemo žar v pečici. V majhni ponvi segrejemo žličko olja in na njem pražimo slanino, da se zlato rjavo in hrustljavo zapeče. Odcedimo jo na kuhinjskem papirju.
Sir brie narežemo na rezine. Jajca rahlo razžvrkljamo ter zmešamo z narezanim drobnjakom in popraženo slanino, solimo in popramo. V oplasteni ponvi segrejemo 2 žlički olja, vanjo zlijemo jajčno mešanico in na nizki temperaturi pečemo, da se na pol strdi, nato obložimo z rezinami brieja. Postavimo pod razgret žar v pečici in pečemo toliko, da se omleta do konca strdi in zlato obarva.
Medtem pripravimo solato. Kumaro razpolovimo in po diagonali narežemo na rezine, redkvice narežemo na četrtine. V skledi zmešamo preostalo olje, kis, gorčico, sol in poper ter zmešamo z zelenjavo.
Omleto vzamemo iz pečice, narežemo na trikotnike in postrežemo s solato.