
Omleta s slanino in briejem ter kumarično-redkvična solata
Omleta, kot je še ne poznate, dopolnjena s fino osvežujočo solato
Omleta s slanino in briejem ter kumarično-redkvična solata
Omleta, kot je še ne poznate, dopolnjena s fino osvežujočo solato

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
- 6 jajc
- majhen šopek drobnjaka
- 100 g sira brie
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 kumara
- 200 g redkvic
- sol in poper
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g prekajene slanine, narezane na kocke
- 6 jajc
- majhen šopek drobnjaka
- 100 g sira brie
- 1 žlička rdečega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 kumara
- 200 g redkvic
- sol in poper
Postopek
Razgrejemo žar v pečici. V majhni ponvi segrejemo žličko olja in na njem pražimo slanino, da se zlato rjavo in hrustljavo zapeče. Odcedimo jo na kuhinjskem papirju.
Sir brie narežemo na rezine. Jajca rahlo razžvrkljamo ter zmešamo z narezanim drobnjakom in popraženo slanino, solimo in popramo. V oplasteni ponvi segrejemo 2 žlički olja, vanjo zlijemo jajčno mešanico in na nizki temperaturi pečemo, da se na pol strdi, nato obložimo z rezinami brieja. Postavimo pod razgret žar v pečici in pečemo toliko, da se omleta do konca strdi in zlato obarva.
Medtem pripravimo solato. Kumaro razpolovimo in po diagonali narežemo na rezine, redkvice narežemo na četrtine. V skledi zmešamo preostalo olje, kis, gorčico, sol in poper ter zmešamo z zelenjavo.
Omleto vzamemo iz pečice, narežemo na trikotnike in postrežemo s solato.