Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami

Hitri špageti s paradižnikovo omako z artičokami

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • pest nasekljanih listov bazilike
  • 400 g špagetov
  • 300 g vloženih srčkov artičok
  • sol
  • pest sveže naribanega parmezana
  • pest nasekljanega peteršilja

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 strt strok česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • pest nasekljanih listov bazilike
  • 400 g špagetov
  • 300 g vloženih srčkov artičok
  • sol
  • pest sveže naribanega parmezana
  • pest nasekljanega peteršilja

Postopek

1

V veliki ponvi segrejemo olje in na njem eno minuto pražimo česen, da zadiši. Dodamo sesekljan paradižnik in vmešamo baziliko. Zavremo, solimo in popramo, nato pa zmanjšamo temperaturo in kuhljamo 10 minut. Medtem v zadostni količini vrele slane vode skuhamo špagete.

2

Kuhane odcedimo, malo vode pa prihranimo. Damo jih nazaj v posodo. V omako dodamo artičokine srčke in jih segrejemo. Omako prelijemo po špagetih, vmešamo malo parmezana, skoraj ves peteršilj in malo vode od kuhanja testenin, če je omaka morda presuha. Postrežemo posuto s preostalim peteršiljem in parmezanom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.