
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 3 neškropljene limone
- 150 g sladkorja
- 5 dl hladne vode
- limonova lupina za okras

Šest odličnih idej, kako porabiti star kruh
Naši predniki kruha nikoli niso metali stran. Preverite preproste in okusne načine, kako ga porabiti – od zajtrkov do sladic in hrustljavih prigrizkov.

Nenavadna krompirjeva polenta iz dežele dondolašev
Grobnik ni znan le po slovitem motociklističnem dirkališču, temveč tudi po pustnih likih – dondolaših in izjemni kulinariki.

Kako shraniti buče: zaloga topline za zimske dni
Če vas v shrambi čaka presežek buč, jih lahko z nekaj preprostimi koraki ohranite tudi več mesecev. Preberite, kako uživati v njihovem okusu vse do pomladi.
Sestavine
- 3 neškropljene limone
- 150 g sladkorja
- 5 dl hladne vode
- limonova lupina za okras
Postopek
Limone grobo nasekljamo in jih damo s sladkorjem in polovico vode v posodo kuhinjskega robota ali v sekljalnik in drobno sesekljamo.
Limonovo mešanico vlijemo skozi cedilo v skledo. Maso potlačimo še z žlico, da dobimo čim več soka. Dolijemo preostalo vodo.
Limonado vlijemo v nizko posodo in jo damo v zamrzovalnik. Zamrznjeno razbijemo na manjše dele in jih damo spet v posodo robota ali sekljalnik. Zmeljemo v gladko ledeno maso in jo vrnemo za nekaj ur v zamrzovalnik; dlje ko limonado zamrzujemo, bolj ledeno teksturo dobimo.
Postrežemo v manjših kozarcih in okrasimo z limonovo lupino.
Nasvet
Granito lahko naredimo tudi v strojčku za sladoled.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
'Divji' kečap
Izkoristite svoje nabiralniške podvige za pripravo malce drugačnega kečapa
Hrustljava solata z mocarelo
Pisana solata s kumaro, posušenim paradižnikom, papriko, mocarelo in bučnimi semeni