© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Limonova granita

Limonova granita

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
limonova granita

Sestavine

  • 3 neškropljene limone
  • 150 g sladkorja
  • 5 dl hladne vode
  • limonova lupina za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 3 neškropljene limone
  • 150 g sladkorja
  • 5 dl hladne vode
  • limonova lupina za okras

Postopek

1

Limone grobo nasekljamo in jih damo s sladkorjem in polovico vode v posodo kuhinjskega robota ali v sekljalnik in drobno sesekljamo.

2

Limonovo mešanico vlijemo skozi cedilo v skledo. Maso potlačimo še z žlico, da dobimo čim več soka. Dolijemo preostalo vodo.

3

Limonado vlijemo v nizko posodo in jo damo v zamrzovalnik. Zamrznjeno razbijemo na manjše dele in jih damo spet v posodo robota ali sekljalnik. Zmeljemo v gladko ledeno maso in jo vrnemo za nekaj ur v zamrzovalnik; dlje ko limonado zamrzujemo, bolj ledeno teksturo dobimo.

4

Postrežemo v manjših kozarcih in okrasimo z limonovo lupino.

Nasvet

Granito lahko naredimo tudi v strojčku za sladoled.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.