
Sestavine
- 3 neškropljene limone
- 150 g sladkorja
- 5 dl hladne vode
- limonova lupina za okras

Idrija vabi na izlet in obed
Pustite se zapeljati Idriji in njeni bogati zgodovini, razgledom ter vrsti tradicionalnih jedi, ki vas bodo očarale in nasitile. Kaj jesti, ko obiščete Idrijo?

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.
Sestavine
- 3 neškropljene limone
- 150 g sladkorja
- 5 dl hladne vode
- limonova lupina za okras
Postopek
Limone grobo nasekljamo in jih damo s sladkorjem in polovico vode v posodo kuhinjskega robota ali v sekljalnik in drobno sesekljamo.
Limonovo mešanico vlijemo skozi cedilo v skledo. Maso potlačimo še z žlico, da dobimo čim več soka. Dolijemo preostalo vodo.
Limonado vlijemo v nizko posodo in jo damo v zamrzovalnik. Zamrznjeno razbijemo na manjše dele in jih damo spet v posodo robota ali sekljalnik. Zmeljemo v gladko ledeno maso in jo vrnemo za nekaj ur v zamrzovalnik; dlje ko limonado zamrzujemo, bolj ledeno teksturo dobimo.
Postrežemo v manjših kozarcih in okrasimo z limonovo lupino.
Nasvet
Granito lahko naredimo tudi v strojčku za sladoled.