© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Najboljši čokoladni tartufi

Osnova je pripravljena iz peščice sestavin, za razkošje pa poskrbijo dodatki.

Najboljši čokoladni tartufi

Osnova je pripravljena iz peščice sestavin, za razkošje pa poskrbijo dodatki.

Čas priprave 45 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 24 tartufov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 200 g kakovostne temne čokolade s 70 % kakava
  • 2 dl sladke smetane
  • 25 g masla

dodatki (po želji)

  • temni rum, malibu ali baileys
  • pomarančna aroma
  • morska sol

za povaljanje (po želji)

  • temni kakav v prahu
  • kokosova moka
  • nasekljani lešniki
  • nasekljane pistacije

Sestavine

  • 200 g kakovostne temne čokolade s 70 % kakava
  • 2 dl sladke smetane
  • 25 g masla

dodatki (po želji)

  • temni rum, malibu ali baileys
  • pomarančna aroma
  • morska sol

za povaljanje (po želji)

  • temni kakav v prahu
  • kokosova moka
  • nasekljani lešniki
  • nasekljane pistacije

Postopek

1

Čokolado narežemo in damo v veliko skledo.

2

Smetano in maslo damo v kozico, nato ju nežno segrevamo. Ko mešanica skoraj zavre, z njo prelijemo čokolado.

3

Čokolado in smetanovo mešanico gladko zmešamo.

4

Po želji vmešamo poljubne aromatične dodatke in pri tem upoštevamo spodnji nasvet (ali pa mešanice ne odišavimo). Pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato jo postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure ali čez noč.

5

Žličko za melono (ali navadno žličko – glej nasvet) pomočimo v vročo vodo in zajamemo kroglico čvrste čokoladne mase. Položimo jo na pekač, obložen s papirjem za peko, nato žličko spet pomočimo v vročo vodo, da je topla in tartuf zlahka zdrsne iz nje. Ponavljamo toliko časa, da porabimo vso maso.

6

Sestavine za povaljanje vsujemo v ločene skledice in tartufe povaljamo. Polagamo jih na čist list papirja za peko ali v majhne papirnate košarice. Nato jih preložimo v posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo in do postrežbe shranimo v hladilnik. Na hladnem se obdržijo 3 do 4 dni.

Pestre arome

Če uporabimo alkohol, bo 1 do 2 žlički dovolj za nežen pridih. Ne pretiravamo, sicer bodo tartufi premehki. Če smo se odločili za pomarančno aromo ali sol, dodamo samo par kapljic oziroma ščep soli, nato pokusimo, preden po potrebi dodamo še več.

Oblikovanje z žličko

Če za oblikovanje tartufov uporabimo navadno žličko, bodo tartufi bolj nepravilnih oblik, s čimer pravzaprav ni nič narobe, saj so taki tudi pravi tartufi. Lahko pa si pomagamo z dvema žličkama in čokoladno maso nekajkrat postrgamo oziroma preložimo z druge na drugo. To ponavljamo, dokler nismo zadovoljni z obliko.

Priljubljeni recepti

Hrustljave ribje pogačice

Odlična večerja za otroke ali prigrizek ob večernem druženju s prijatelji

1 h
Zahtevno

Špageti s puranjimi mesnimi kroglicami

Naj bodo špageti tokrat z mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki, popestrimo pa jih s svežo baziliko.

45 min
Enostavno

Rumove kroglice

Neverjetno preproste in absolutno odlične - rumove kroglice bodo očarale vse odrasle sladkosnede.

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.