© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Solata z avokadom in rdečimi krutoni

Solata, ki ne zahteva veliko dela.

Solata z avokadom in rdečimi krutoni

Solata, ki ne zahteva veliko dela.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
AIOS_June_2001all in one saladsdouble cheese salad with paprika croutons images

Sestavine

krutoni

  • 2 rezini belega kruha
  • 1 žlička mlete paprike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 glava hrustljave zelene solate
  • 2 zrela avokada
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 velika bučka
  • 150 g sira feta
  • 25 g naribanega parmezana
  • 6 žlic solatnega preliva (glej nasvet)
  • sol
  • sveže mleti črn poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

krutoni

  • 2 rezini belega kruha
  • 1 žlička mlete paprike
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 glava hrustljave zelene solate
  • 2 zrela avokada
  • 2 žlici limonovega soka
  • 1 velika bučka
  • 150 g sira feta
  • 25 g naribanega parmezana
  • 6 žlic solatnega preliva (glej nasvet)
  • sol
  • sveže mleti črn poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Rezinama kruha odstranimo skorjo in jih narežemo na 2 cm velike kocke. Česen olupimo in stremo. Kocke kruha premešamo z mleto papriko in česnom, pokapljamo z oljem in razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Krutone pečemo 7 do 8 minut, da postanejo hrustljavi.

2

Solato otrebimo, operemo, natrgamo na večje kose in posušimo. Avokado olupimo in narežemo na rezine. Zmešamo jih z limonovim sokom in sveže mletim črnim poprom. Bučko narežemo na palčke. Sir feta nadrobimo.

3

Zeleno solato v veliki solatni skledi zmešamo z bučko, sirom feta in krutoni. Dodamo avokado in potresemo s parmezanom. Začinimo s solatnim prelivom.

Nasvet

Solatni preliv pripravimo tako, da dobro zmešamo 4 žlice oljčnega olja z 1 do 2 žlicama limonovega soka, strtim strokom česna, 2 žličkama worcestrske omake in 2 žlicama majoneze. Solimo in popramo. Preliv lahko v hladilniku hranimo 2 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.