Kaj boste skuhali danes?
Svilnati tofu s prelivom
Pravilno pripravljen tofu je lahko presenetljivo okusen. Poskusite!
Svilnati tofu s prelivom
Pravilno pripravljen tofu je lahko presenetljivo okusen. Poskusite!
Sestavine
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 žlička paste gochujang
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlici svetle sojine omake
- ščep sladkorja
- 350 g svilnatega tofuja v kosu
- 1 mlada čebula
- 1 zvrhana žlica hrustljave čebule
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 žlička paste gochujang
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlici svetle sojine omake
- ščep sladkorja
- 350 g svilnatega tofuja v kosu
- 1 mlada čebula
- 1 zvrhana žlica hrustljave čebule
Postopek
Sezamova semena popražimo v suhi ponvici na nizki temperaturi. Ko se zlato obarvajo, jih odstavimo in stresemo na krožnik.
Pasto gochujang v skledici gladko zmešamo s sezamovim oljem in malo sojine omake. Dodamo preostalo sojino omako in sladkor ter dobro zmešamo.
Tofu dobro odcedimo in damo na krožnik. Prelijemo ga s prelivom, nato pa posujemo s sezamovimi semeni, tanko narezano mlado čebulo in hrustljavo čebulo. Najbolje ga je postreči na sobni temperaturi, lahko pa tudi ohlajenega iz hladilnika.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lignji, polnjeni z bučkami in parmezanom
Lignji so odlični za vsak letni čas, saj jih v ribarnicah kot po čarovniji nikoli ne zmanjka!
Kumarična solata z grahom
Špageti z lešniki in origanom
Lešniki in origano se zdijo malce nenavadna kombinacija, a nas je navdušila!