Kaj boste skuhali danes?
Svilnati tofu s prelivom
Pravilno pripravljen tofu je lahko presenetljivo okusen. Poskusite!
Svilnati tofu s prelivom
Pravilno pripravljen tofu je lahko presenetljivo okusen. Poskusite!
Sestavine
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 žlička paste gochujang
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlici svetle sojine omake
- ščep sladkorja
- 350 g svilnatega tofuja v kosu
- 1 mlada čebula
- 1 zvrhana žlica hrustljave čebule
Nove ideje za fina kosila, pripravljena v pol ure
Čas hiti mimo, mi pa z njim – a kljub hitenju si lahko privoščimo okusno domače kosilo. Preglejte pestre recepte za kosila, pripravljena, kot bi mignil.
Če se bojite priprave potice, izberite to martinovo sladico
Kar nekoliko nenavadno bi bilo, če po krepki martinovi pojedini ne bi postregli še sladice. Tokrat smo se odločili za malce manj klasičen aromatičen makov venec.
Kaj pomenijo funkcije pečice in katero izbrati?
Koliko funkcij svoje pečice uporabljate? Stavimo, da samo eno ali dve. Spoznajte, kaj pomenijo nastavitve in kako z njimi izboljšati peko kruha, mesa ali peciva.
Sestavine
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 žlička paste gochujang
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlici svetle sojine omake
- ščep sladkorja
- 350 g svilnatega tofuja v kosu
- 1 mlada čebula
- 1 zvrhana žlica hrustljave čebule
Postopek
Sezamova semena popražimo v suhi ponvici na nizki temperaturi. Ko se zlato obarvajo, jih odstavimo in stresemo na krožnik.
Pasto gochujang v skledici gladko zmešamo s sezamovim oljem in malo sojine omake. Dodamo preostalo sojino omako in sladkor ter dobro zmešamo.
Tofu dobro odcedimo in damo na krožnik. Prelijemo ga s prelivom, nato pa posujemo s sezamovimi semeni, tanko narezano mlado čebulo in hrustljavo čebulo. Najbolje ga je postreči na sobni temperaturi, lahko pa tudi ohlajenega iz hladilnika.