
Kaj boste skuhali danes?
Svilnati tofu s prelivom
Pravilno pripravljen tofu je lahko presenetljivo okusen. Poskusite!
Svilnati tofu s prelivom
Pravilno pripravljen tofu je lahko presenetljivo okusen. Poskusite!

Sestavine
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 žlička paste gochujang
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlici svetle sojine omake
- ščep sladkorja
- 350 g svilnatega tofuja v kosu
- 1 mlada čebula
- 1 zvrhana žlica hrustljave čebule

Vse, kar morate vedeti o shranjevanju gob za ozimnico
Nekoliko nižje temperature in deževni dnevi so poskrbeli, da so iz zemlje pokukale gobe. Teh bo naenkrat v izobilju, zato je dobro vedeti, kako jih shraniti.

Korak za korakom do popolne domače marmelade
Domača marmelada je najboljša. Z našimi nasveti za kuhanje, steriliziranje kozarcev in shranjevanje, boste vedno dosegli popoln rezultat.

Čajota: nenavadna buča, ki paše v skoraj vsak recept
Čajota je po videzu gotovo najbolj nenavadna buča. Spominja na kaktus ali zeleno hruško z bodicami, ki je kot kameleon v kuhinji, saj se odlično prilagodi vsem receptom.
Sestavine
- 1 žlica sezamovih semen
- 1 žlička paste gochujang
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlici svetle sojine omake
- ščep sladkorja
- 350 g svilnatega tofuja v kosu
- 1 mlada čebula
- 1 zvrhana žlica hrustljave čebule
Postopek
Sezamova semena popražimo v suhi ponvici na nizki temperaturi. Ko se zlato obarvajo, jih odstavimo in stresemo na krožnik.
Pasto gochujang v skledici gladko zmešamo s sezamovim oljem in malo sojine omake. Dodamo preostalo sojino omako in sladkor ter dobro zmešamo.
Tofu dobro odcedimo in damo na krožnik. Prelijemo ga s prelivom, nato pa posujemo s sezamovimi semeni, tanko narezano mlado čebulo in hrustljavo čebulo. Najbolje ga je postreči na sobni temperaturi, lahko pa tudi ohlajenega iz hladilnika.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pogača z grozdjem in rožmarinom brez gnetenja
Pogača z grozdjem bo popestrila jesensko obarvane narezke. Morda kar ob trgatvi?