Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2,5 dl rdečega vina
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2 žlici medu
- ½ cimetove skorjice
- 150 g bezgovih jagod
- 4 žlice jabolčne čežane
- 1 žlička drobno naribanega ingverja
- 1 žlica jedilnega škroba
Krompir, ki bo všeč prav vsem
Preprost recept za hrustljav krompir, prilagojen čisto vsakemu okusu – nadevan krompir v srajčki (jacket potato) je britanska ikona, ki je prepričala jedce po vsem svetu.
Valter Kramar: "Ko te enkrat mine, ni več poti nazaj."
Čeprav je njegova nekdanja žena svetovna kulinarična zvezda, je Valter Kramar zaslužen vsaj za polovico uspeha Hiše Franko. A sam pelje po ločitvi novo uspešno zgodbo.
Kako pravilno skuhamo proseno kašo, da bo rahla in polna okusa
Prosena kaša je zakoreninjena v naši tradiciji, ker ne vsebuje glutena pa je danes znova zelo priljubljena. Odlična je v številnih slanih in sladkih jedeh.
Sestavine
- 2,5 dl rdečega vina
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2 žlici medu
- ½ cimetove skorjice
- 150 g bezgovih jagod
- 4 žlice jabolčne čežane
- 1 žlička drobno naribanega ingverja
- 1 žlica jedilnega škroba
Postopek
Rdeče vino zavremo s kristalnim sladkorjem, medom in cimetovo skorjico. Dodamo oprane bezgove jagode in počasi kuhljamo približno četrt ure, da se masa nekoliko zgosti.
Po 10 minutah kuhanja dodamo jabolčno čežano, nazadnje pa še ingver. Po želji lahko bezgov džem zgostimo z žlico jedilnega škroba, ki ga zamešamo s kančkom hladne vode.
Vroč bezgov džem odlično tekne k skutnemu pecivu ali cesarskemu pražencu. Lahko ga napolnimo tudi v sterilizirane vroče kozarce in shranimo.