© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Džem iz bezgovih plodov

Džem iz bezgovih plodov

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb (za 1 kozarec)
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 2,5 dl rdečega vina
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici medu
  • ½ cimetove skorjice
  • 150 g bezgovih jagod
  • 4 žlice jabolčne čežane
  • 1 žlička drobno naribanega ingverja
  • 1 žlica jedilnega škroba
palacinke

To je skivnost popolnih palačink

Se še spomnite tekmovanj iz otroštva, kdo poje največ palačink? Čeprav imamo še vedno radi stare dobre, zvite z marmelado ali čokoladno-lešnikovim namazom, imajo palačinke tisoč obrazov.

Sestavine

  • 2,5 dl rdečega vina
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici medu
  • ½ cimetove skorjice
  • 150 g bezgovih jagod
  • 4 žlice jabolčne čežane
  • 1 žlička drobno naribanega ingverja
  • 1 žlica jedilnega škroba

Postopek

1

Rdeče vino zavremo s kristalnim sladkorjem, medom in cimetovo skorjico. Dodamo oprane bezgove jagode in počasi kuhljamo približno četrt ure, da se masa nekoliko zgosti.

2

Po 10 minutah kuhanja dodamo jabolčno čežano, nazadnje pa še ingver. Po želji lahko bezgov džem zgostimo z žlico jedilnega škroba, ki ga zamešamo s kančkom hladne vode.

3

Vroč bezgov džem odlično tekne k skutnemu pecivu ali cesarskemu pražencu. Lahko ga napolnimo tudi v sterilizirane vroče kozarce in shranimo.

Priljubljeni recepti

Sladki kostanjevi špageti

Iz rubrike Otroci kuhamo

1 h
Enostavno

Juha iz kislega zelja

Kislo zelje malo drugače

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.