Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2,5 dl rdečega vina
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2 žlici medu
- ½ cimetove skorjice
- 150 g bezgovih jagod
- 4 žlice jabolčne čežane
- 1 žlička drobno naribanega ingverja
- 1 žlica jedilnega škroba
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Recept za medene hruške z oreščki
Tako zelo preprosta sladica, pa tako zelo okusna. V jesenskih dneh se nam bo še kako prilegla. Količine v receptu prilagodite številu jedcev.
Kam z ostanki račke, zelja in mlincev? 5 receptov za po martinovanju
Prvi martinov vikend je za nami, v hladilniku pa čakajo lično zapakirani ostanki martinove pojedine. Vdahnite jim novo življenje z našimi predlogi.
Sestavine
- 2,5 dl rdečega vina
- 100 g kristalnega sladkorja
- 2 žlici medu
- ½ cimetove skorjice
- 150 g bezgovih jagod
- 4 žlice jabolčne čežane
- 1 žlička drobno naribanega ingverja
- 1 žlica jedilnega škroba
Postopek
Rdeče vino zavremo s kristalnim sladkorjem, medom in cimetovo skorjico. Dodamo oprane bezgove jagode in počasi kuhljamo približno četrt ure, da se masa nekoliko zgosti.
Po 10 minutah kuhanja dodamo jabolčno čežano, nazadnje pa še ingver. Po želji lahko bezgov džem zgostimo z žlico jedilnega škroba, ki ga zamešamo s kančkom hladne vode.
Vroč bezgov džem odlično tekne k skutnemu pecivu ali cesarskemu pražencu. Lahko ga napolnimo tudi v sterilizirane vroče kozarce in shranimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Testenine alfredo
Preprosteje ne gre. Za testenine alfredo, ki se kar topijo v ustih, potrebujete le par sestavin, priprava pa je smešno hitra in enostavna.