
Srčkani piškoti z marmelado
Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.
Srčkani piškoti z marmelado
Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.

Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 140 g rjavega sladkorja
- 2 žlički vaniljeve arome
- 1⁄4 žličke soli
- 300 g moke
- kozarček malinove marmelade brez semen
- 1 žlica limonovega soka
- 75 g sladkorja v prahu

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 140 g rjavega sladkorja
- 2 žlički vaniljeve arome
- 1⁄4 žličke soli
- 300 g moke
- kozarček malinove marmelade brez semen
- 1 žlica limonovega soka
- 75 g sladkorja v prahu
Postopek
Maslo in sladkor stepamo, da dobimo gladko in rahlo mešanico. Dodamo vaniljevo aromo, nato z leseno kuhalnico vmešamo moko s soljo. Testo razdelimo na 36 kroglic (to najlaže storimo tako, da ga najprej razdelimo na četrtine, iz vsake pa nato oblikujemo 9 kroglic) in jih za pol ure postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. S papirjem za peko obložimo dva plitva pekača. Po dve kroglici testa stisnemo skupaj, položimo na pekač in z rokami oblikujemo v srček. Z dlanjo ga sploščimo in v njem naredimo srčasto vdolbino za marmelado – s prsti nam bo šlo čisto dobro od rok. Tako naredimo še preostalih 17 piškotov. Med njimi pustimo nekoliko prostora, ker se bodo med peko razlezli.
Marmelado z žlico predenemo v vrečko za zamrzovanje živil, ji odrežemo vogal in vsako srčasto vdolbinico napolnimo z marmelado. Pečemo 8 do 12 minut, da postanejo piškoti bledo rumeni. Pustimo, da se ohladijo v pekaču.
Za sladkorni led zmešamo limonov sok in sladkor v prahu. Z njim porišemo ohlajene piškote, počakamo vsaj 10 minut, da se led strdi, nato pa ponudimo ali shranimo v škatli za piškote.