
Srčkani piškoti z marmelado
Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.
Srčkani piškoti z marmelado
Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.

Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 140 g rjavega sladkorja
- 2 žlički vaniljeve arome
- 1⁄4 žličke soli
- 300 g moke
- kozarček malinove marmelade brez semen
- 1 žlica limonovega soka
- 75 g sladkorja v prahu
Preberite tudi

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.

Pet čokoladnih sladic, ki jih lahko pripravijo tudi otroci
Preproste čokoladne sladice za vsak dan: rulada, kolač, cheesecake in rjavčki, ki jih brez težav pripravijo tudi otroci.

Preprosti sadni kolači za sladko popoldne na terasi
To popoldne se sprostite z našimi preprostimi idejami za peko sadnih kolačev. In nato se sprostite še na terasi ob uživanju v pravkar spečenih dobrotah.
Sestavine
- 250 g zmehčanega masla
- 140 g rjavega sladkorja
- 2 žlički vaniljeve arome
- 1⁄4 žličke soli
- 300 g moke
- kozarček malinove marmelade brez semen
- 1 žlica limonovega soka
- 75 g sladkorja v prahu
Postopek
Maslo in sladkor stepamo, da dobimo gladko in rahlo mešanico. Dodamo vaniljevo aromo, nato z leseno kuhalnico vmešamo moko s soljo. Testo razdelimo na 36 kroglic (to najlaže storimo tako, da ga najprej razdelimo na četrtine, iz vsake pa nato oblikujemo 9 kroglic) in jih za pol ure postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na 180 °C. S papirjem za peko obložimo dva plitva pekača. Po dve kroglici testa stisnemo skupaj, položimo na pekač in z rokami oblikujemo v srček. Z dlanjo ga sploščimo in v njem naredimo srčasto vdolbino za marmelado – s prsti nam bo šlo čisto dobro od rok. Tako naredimo še preostalih 17 piškotov. Med njimi pustimo nekoliko prostora, ker se bodo med peko razlezli.
Marmelado z žlico predenemo v vrečko za zamrzovanje živil, ji odrežemo vogal in vsako srčasto vdolbinico napolnimo z marmelado. Pečemo 8 do 12 minut, da postanejo piškoti bledo rumeni. Pustimo, da se ohladijo v pekaču.
Za sladkorni led zmešamo limonov sok in sladkor v prahu. Z njim porišemo ohlajene piškote, počakamo vsaj 10 minut, da se led strdi, nato pa ponudimo ali shranimo v škatli za piškote.