
Spomladanski rezanci z limonovo omako
Spomladanski rezanci z limonovo omako

Sestavine
- 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
- 400 g rezancev
- 1 limona
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezanovi ostružki, ko postrežemo

Kuharska tehnika po korakih: Holandska omaka
Naučite se pripraviti eno izmed petih osnovnih francoskih omak. Holandska omaka je nepogrešljiva sestavina finega poznega bruncha in se krasno poda špargljem.

Dišeči in zdravilni recepti z vrtničnimi cvetovi
Vrtnice niso le za v vazo – iz njih pripravimo dišeče napitke, sladice in marmelade.

Štiri preproste testeninske solate za vsak okus
Testenine za ljubitelje solat ali solate za ljubitelje testenin? Kakorkoli obrnemo, bodo z dobro testeninsko solato zadovoljni vsi.
Sestavine
- 450 g mešane zelene spomladanske zelenjave: stročji fižol, beluši, bob, grah …
- 400 g rezancev
- 1 limona
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica oljčnega olja
- 3 žlice narezanega drobnjaka
- sol
- poper
- parmezanovi ostružki, ko postrežemo
Postopek
Zelenjavo očistimo, operemo in, če je potrebno, narežemo. Rezance skuhamo v zadostni količini slane vode po navodilih z embalaže. Zadnjih 5 minut kuhanja vodi dodamo še vso zelenjavo.
Medtem nastrgamo lupino polovice limone in iz cele iztisnemo sok. Skupaj z gorčico, oljem in malo črnega popra ga damo v malo ponev in rahlo segrejemo, da dobimo gladko omako.
Testenine in zelenjavo odcedimo, 4 žlice vode, v kateri so se testenine kuhale, pa dodamo limonovi omaki. Testenine z zelenjavo damo nazaj v posodo, omako segrejemo, ji dodamo skoraj ves drobnjak in jo prelijemo po testeninah. Vse skupaj nežno premešamo, razdelimo na 4 krožnike in vsakega po vrhu posujemo z malo popra, parmezana in prihranjenega drobnjaka.