Kaj boste skuhali danes?
Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu
Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda
Jagnječje mesne kroglice s pistacijami na humusu
Humus in jagnjetina sta klasična kombinacija z Vzhoda
Sestavine
- 250 g mlete jagnjetine
- nekaj vejic mete in še nekaj lističev za okras
- 30 g pistacij in še malo za okras
- lupinica 1 limone
- sol in poper
- olje za peko
- 200 g humusa
- 30 g sira feta
5 trikov za brezskrbno praznično peko
Manj kot 50 dni nas loči do božiča in vseh sladkosti, ki jih prinaša. Da bo vse nared pravi čas in brez nepotrebnega stresa, upoštevajte spodnje nasvete.
Ko enkrat poskusite to rulado, krompirja ne boste več jedli po starem
Krompirjeva rulada s sirom in mesom je razkošna, a hkrati presenetljivo preprosta jed, ki združuje vse, kar imamo radi – krompir, sir in mesni nadev.
Kultni namaz, ki ga vsaka družina pripravlja malce po svoje
Nežen in rahlo pikanten, preprost, a vendar poseben – liptaver je klasičen namaz, brez katerega nekoč ni minilo nobeno družinsko slavje. Čas je, da obudimo to tradicijo.
Sestavine
- 250 g mlete jagnjetine
- nekaj vejic mete in še nekaj lističev za okras
- 30 g pistacij in še malo za okras
- lupinica 1 limone
- sol in poper
- olje za peko
- 200 g humusa
- 30 g sira feta
Postopek
Mleto jagnjetino, osmukane lističe mete in pistacije damo v multipraktik ter na hitro zmeljemo, nato dodamo limonovo lupinico, solimo in popramo. Iz mase oblikujemo 8 kroglic.
V veliki ponvi segrejemo malo olja. Na njem pečemo mesne kroglice 8 do 10 minut, medtem jih obračamo, da se enakomerno rjavo zapečejo.
Humus razprostremo na krožnik, obložimo z mesnimi kroglicami in lističi mete, posujemo z nadrobljeno feto in nasekljanimi pistacijami ter čez jed stisnemo limonov sok.
Še nekaj zamisli za postrežbo humusa
- Vroč humus: humus naložimo v plitev pekač, ga posujemo s popraženimi pinjolami in prelijemo z malo stopljenega masla. Postavimo v pečico, ogreto na 200 °C, za 15 do 20 minut, da se pogreje.
- Na jajčevcih: jajčevce narežemo na debele rezine, jih spečemo pod žarom v pečici, na debelo namažemo s humusom, posujemo z drobtinami in sesekljanimi orehi ter še 3 minute pečemo pod žarom.
- Mini pite s humusom za zabavo: iz listnatega testa izrežemo krogce, jih premažemo z jajcem in zlato spečemo v pečici, nato jih premažemo s humusom, obložimo s pečenimi polovičkami češnjevega paradižnika in okrasimo z drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Somov file s šparglji, kaprami in olivami
Jabolčni rogljički iz hladnega kvašenega testa
Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente
Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.