© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Rezanci z limonovo omako

Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.

Rezanci z limonovo omako

Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Zitronennudeln

Sestavine

  • 500 g rezancev
  • malo limonovega soka

omaka

  • sol
  • 2 jajci
  • šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • poper
  • 80 g naribanega parmezana
  • naribana lupina 1 limone
  • 2 žlici limonovega olja
  • ščepec čilija v prahu
  • sok ½ limete

Sestavine

  • 500 g rezancev
  • malo limonovega soka

omaka

  • sol
  • 2 jajci
  • šopek bazilike
  • 1 strok česna
  • poper
  • 80 g naribanega parmezana
  • naribana lupina 1 limone
  • 2 žlici limonovega olja
  • ščepec čilija v prahu
  • sok ½ limete

Postopek

1

Rezance v veliki količini vrele osoljene vode, ki smo ji dodali malo limonovega soka, skuhamo al dente.

2

Medtem ko se rezanci kuhajo, pripravimo omako. Najprej stepemo jajca. Baziliki osmukamo liste, jih operemo, osušimo in drobno sesekljamo, česen pa olupimo in drobno narežemo. V stepena jajca najprej vmešamo česen, sol, poper, parmezan, naribano limonovo lupino, limonovo olje in čili v prahu, nato pa dodamo še baziliko in limetin sok. Dobro premešamo in mešanico damo v segreto skledo.

3

Kuhane rezance odcedimo, jih še vroče zmešamo s pripravljeno jajčno omako in postrežemo.

Priljubljeni recepti

Eros Apricotti

Marelični zmešanček

Enostavno

Popolna cezarjeva solata

Cezarjevo solato lahko naredimo zelo na hitro. Lahko pa si vzamemo čas in sestavimo popolno cezarjevo solato. Ključ je v detajlih in ko jih obvladate, vas čaka resnično izjemen rezultat.

1 h 20 min
Enostavno

Čokoladni ganaš s krhko karamelo

Fin ganaš, ki očara tudi najzahtevnejše goste

35 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.