Kaj boste skuhali danes?
Rezanci z limonovo omako
Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.
Rezanci z limonovo omako
Malce nenavadna, a res fina omaka, kot nekakšna brezmesna limonasta karbonara.
Sestavine
- 500 g rezancev
- malo limonovega soka
omaka
- sol
- 2 jajci
- šopek bazilike
- 1 strok česna
- poper
- 80 g naribanega parmezana
- naribana lupina 1 limone
- 2 žlici limonovega olja
- ščepec čilija v prahu
- sok ½ limete
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 500 g rezancev
- malo limonovega soka
omaka
- sol
- 2 jajci
- šopek bazilike
- 1 strok česna
- poper
- 80 g naribanega parmezana
- naribana lupina 1 limone
- 2 žlici limonovega olja
- ščepec čilija v prahu
- sok ½ limete
Postopek
Rezance v veliki količini vrele osoljene vode, ki smo ji dodali malo limonovega soka, skuhamo al dente.
Medtem ko se rezanci kuhajo, pripravimo omako. Najprej stepemo jajca. Baziliki osmukamo liste, jih operemo, osušimo in drobno sesekljamo, česen pa olupimo in drobno narežemo. V stepena jajca najprej vmešamo česen, sol, poper, parmezan, naribano limonovo lupino, limonovo olje in čili v prahu, nato pa dodamo še baziliko in limetin sok. Dobro premešamo in mešanico damo v segreto skledo.
Kuhane rezance odcedimo, jih še vroče zmešamo s pripravljeno jajčno omako in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletni mošnjički s feto in zelišči
Popolna cezarjeva solata
Cezarjevo solato lahko naredimo zelo na hitro. Lahko pa si vzamemo čas in sestavimo popolno cezarjevo solato. Ključ je v detajlih in ko jih obvladate, vas čaka resnično izjemen rezultat.
Čokoladni ganaš s krhko karamelo
Fin ganaš, ki očara tudi najzahtevnejše goste