
Solata z lignji, papriko in čičerko
Solata z lignji, papriko in čičerko

Sestavine
- 4 rdeče paprike
- 600 g kuhane čičerke (ali 2 pločevinki po 400 g)
- velik šopek peteršilja
- 1 rdeč čili
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- 600 g očiščenih lignjev
- sok in lupina 1 velike limone
- sol
- poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 4 rdeče paprike
- 600 g kuhane čičerke (ali 2 pločevinki po 400 g)
- velik šopek peteršilja
- 1 rdeč čili
- 2 stroka česna
- 1 dl oljčnega olja
- 600 g očiščenih lignjev
- sok in lupina 1 velike limone
- sol
- poper
Postopek
Cele paprike spečemo na žaru ali v pečici tako, da lupina počrni in odstopi od mesa. Preložimo jih v skledo, pokrijemo, in ko se ohladijo, jih olupimo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Sok, ki se je izločil iz paprik, prihranimo. Čičerko iz pločevinke splaknemo in odcedimo. Peteršilj sesekljamo. Čiliju odstranimo semena in ga sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Lignje narežemo na kolobarčke, lovke pustimo cele.
V veliki solatni skledi zmešamo papriko, čičerko, peteršilj, čili in česen. Dodamo tudi ves sok od paprik.
Zelo močno segrejemo veliko ponev. Dodamo kanček olja in lignje, ki jih v eni minuti prepražimo, nato stresemo v skledo s čičeriko. Začinimo s soljo, poprom, preostalim oljem, limonovim sokom in lupino. Premešamo in postrežemo.